ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Να διατηρηθεί τμήμα της εμβληματικής μάντρας του λιμένος

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΉ  ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ  ΠΑΤΡΑΣ

Καθώς οι διαδικασίες για την ανάπλαση - διαμόρφωση του πολυσυζητημένου παραλιακού Μετώπου της Πάτρας βρίσκονται στην τελική ευθεία,(😉 πιστεύουμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να επαναλάβουμε την πρόταση που είχε διατυπωθεί από τις σελίδες της έκδοσης VPRESS ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020 αλλά και  από αυτή η θέση  (2 Οκτωβρίου 2023).

Συγκεκριμένα προτεινόταν, με την ελπίδα να μεριμνήσει έγκαιρα ο Δήμος, αλλά και οι μελετητές,  η διατήρηση ανέπαφου για λόγους ιστορικούς, τουλάχιστον ενός σημαντικού τμήματος, της υπάρχουσας εμβληματικής μάντρας του κεντρικού λιμένος που χρονολογείται δεκαετίες και θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας του εμπορευματικού / τελωνειακού χώρου τον 20ο αιώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στα κάγκελα υπάρχουν σχεδιασμένα και τα αρχικά που αναφέρονται στην Λιμενική Επιτροπή Πάτρας του πρώην Λιμενικού Ταμείου, που προϋπήρχε του ΟΛΠΑ.

Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι η μάντρα κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις:

Α)Μεταξύ οδού Γούναρη και Αγίου Νικολάου το 1939

και Β) κατά τμήματα, που είναι

λίγο χαμηλότερα, από Γούναρη μέχρι Ιχθυόσκαλα και από μόλο Αγίου Νικολάου μέχρι Σταθμό Υποδοχής αρχές δεκαετίας του 1960.

Περιμένουμε συνεπώς και ως προς την πρότασή μας την ευαισθητοποίηση και την θετική ανταπόκριση της Δημοτικής αρχής, αλλά όχι κατόπιν εορτής.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞ.ΒΡΗΣ

Δημοσιογράφος

24/1/2025

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου