ΠΑΤΡΑ: «Κοπή Δένδρου Αρόης»


«Κοπή Δένδρου Αρόης»

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  του Δήμου Πατρέων, για το κόψιμο του δένδρου επί του οδοστρώματος στην Αρόη, πολλά σχόλια.
            Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι υπομονετικός, αλλά συνάμα να απαντώ όταν χρειάζεται.
            Είδα και άκουσα σχόλια σοβαρά, από ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα τους με τις παρεμβάσεις τους  στην Πάτρα, αλλά και σχόλια αισχρά, σχόλια εμετικά, σχόλια απειλητικά (στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου που το ίσως το αμφισβητεί), σχόλια ανώνυμα (από ανθρωπάκια που κρύβονται στην ανωνυμία τους).


            Κανένας όμως, δεν καταδέχτηκε (;;;) να ζητήσει, όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν σ’ αυτήν την απόφαση, όπως γνωμοδοτήσεις και υπηρεσιακά έγγραφα. Κανένας δεν αναρωτήθηκε αν υπάρχουν τα επιστημονικά δεδομένα που μετά από έλεγχο ετών, ωρίμασαν, ως μόνη διέξοδο αυτήν την λύση. Κανένας δεν ζήτησε να μάθει πόσα δένδρα έχουν φυτευτεί τα τελευταία χρόνια (άνω των ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ), πόσες νέες πλατείες κατασκευάσθηκαν (άνω των ΔΕΚΑ), πόσοι νέοι δρόμοι ορειβατικοί – πεζοπορικοί έγιναν στο Παναχαϊκό όρος (άνω των ΠΕΝΤΕ), με τι κόπο και προσπάθεια ετών πάρθηκε έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για το έλος της Αγυιάς (που δεν προϋπήρχε !!!) ώστε να ετοιμασθεί ο φάκελος για ένταξη σε κοινοτικό πρόγραμμα της μελέτης που είχε συνταχθεί.
            Αλήθεια, αναρωτήθηκε κανένας, αν είναι προτεραιότητα η διασφάλιση της ζωής των διερχομένων (πεζών ή εποχούμενων), από την διατήρηση ενός δένδρου (πρόσφατο παράδειγμα και στην πόλη μας, πτώση δένδρου στα Υψηλά Αλώνια).
            Ελπίζοντας να μην χρειαστεί να επανέλθω σε επώνυμους και σε ανώνυμους.
                                                                                   

                                                                  Ο Αναπληρωτής Δημάρχου 
                                             Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πρασίνου
                                       Τοπικής Οικονομίας, Υπεύθυνος για θέματα Δημοτικών Ενοτήτων
                                                       Βραχναιίκων – Παραλίας - Μεσσάτιδας
                                                                         
                                                                        Γιώργος Σιγαλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου