ΠΑΤΡΑ : Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη


Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας εξελέγη χθες Κυριακή  η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη-Θεοδωρακοπούλου, αντιπρόεδρος ο Χρήστος Μπακαλάρος (προτάθηκε από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης) και Γραμματέας ο Ηλίας Γρηγόρης (προτάθηκε από τις οκτώ παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης). 

Με προεδρεύοντα τον πλειοψηφούντα δημοτικό σύμβουλο  Γιάννη Γκοτσόπουλο, συνεδρίασε  το Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Σώματος, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς επίσης και την εκλογή εκπροσώπων Δημοτικού Συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.
 
Στην αρχή της ειδικής συνεδρίασης, ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, καλωσόρισε τους δημοτικούς συμβούλους και τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Δημοτική Αρχή γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη μας και από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για τη σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, για το καλό της πόλης μας. Είναι δεδομένο ότι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάθε παράταξη θα εκφράζει τις δικές της πολιτικές θέσεις, τις οποίες ο χρόνος και οι εξελίξεις, θα κρίνουν ποιες είναι σωστές και ποιες λάθος. Αυτό που εμείς θα αναζητήσουμε, είναι να συνθέσουμε απόψεις για το καλό της πόλης μας και των δημοτών της».

Ακολούθησαν οι μυστικές ψηφοφορίες, για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου.

Για τη θέση της Προέδρου, η κυρία Γεροπαναγιώτη-Θεοδωρακοπούλου, έλαβε από την πρώτη ψηφοφορία:
-36 ΝΑΙ
-2 ΟΧΙ
-11 ΛΕΥΚΑ

Για τη θέση του Αντιπροέδρου ο κ. Μπακαλάρος, έλαβε κατά την πρώτη ψηφοφορία:
-21 ΝΑΙ
-1 ΟΧΙ
-25 ΛΕΥΚΑ
-2 ΑΚΥΡΑ
Η ψηφοφορία επαναλήφθηκε και ο κ. Μπακαλάρος εξελέγη με τις εξής ψήφους:
-29 ΝΑΙ
-1 ΟΧΙ
-19 ΛΕΥΚΑ

Για τη θέση του Γραμματέα, ψήφισαν 48 (λόγω ανειλημμένων οικογενειακών υποχρεώσεων, αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Αθανασόπουλος), ο κ. Γρηγόρης εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία και έλαβε:
-30 ΝΑΙ
-2 ΟΧΙ
-16 ΛΕΥΚΑ

Στον χαιρετισμό της, αμέσως μετά την εκλογή του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου δήλωσε στο Σώμα:

«Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, γνωρίζετε τη θέση μας για το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχει σήμερα τη σφραγίδα του Καλλικράτη, της δημοσιονομικής πειθαρχίας, του οικονομικού παρατηρητηρίου και υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., τοπικής και περιφερειακής διοίκησης.
Αυτό αφορά κυρίως το περιεχόμενο και τις κατευθύνσεις του Ν3852/2010 ‘Καλλικράτης». Για να γίνω πιο σαφής σ’ αυτό, ακόμα και αν γινόταν πράξη η απλή ανόθευτη αναλογική με έμμεση εκλογή Δημάρχου, θα είχαμε βεβαίως διαφορετικούς συσχετισμούς που θα αποτύπωναν την εκλογική δύναμη στα όργανα των Δήμων, με βάση το ποσοστό που πήραν στις εκλογές. Αυτό όμως δεν θα αναιρούσε το κύριο που είναι το αντιδραστικό, αντιλαϊκό πλαίσιο του νόμου, που υποτάσσει κάθε δαπάνη στη λογική της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας.

Με στραμμένο το βλέμμα να υπηρετήσουμε (σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια) τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας θα πάρουμε πρωτοβουλίες να θεσμοθετηθούν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, νέες μορφές συμμετοχής του λαού στα δρώμενα του Δήμου. Θεματικές συζητήσεις στα Δημοτικά Συμβούλια για σοβαρά προβλήματα, που γεννά και αναπαράγει ο μονόδρομος της Ε.Ε., όπως για την ανεργία, την Παιδεία, τα ζητήματα του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, των ναρκωτικών, θέματα περιβαλλοντικά κ.α., στα οποία θα μπορούν να τοποθετούνται οι αντίστοιχοι φορείς και ενδιαφερόμενοι.
Στόχος μας, οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να ενισχύσουν τις διεκδικήσεις από το κράτος, των ίδιων των λαϊκών οργανώσεων.
Τέλος δεσμευόμαστε ότι όλοι οι συνδυασμοί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, θα έχουν κάθε διευκόλυνση και υποστήριξη από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της νέας Δημοτικής Αρχής, ώστε να έχουν γνώση των θεμάτων που τους ενδιαφέρουν.
Σ’ αυτό το πλαίσιο να γνωρίζετε ότι για τις Επιτροπές που σήμερα θα εκλέξουμε, Ποιότητα Ζωής και Οικονομική, οι συνεδριάσεις θα είναι ανοιχτές και οι παρατάξεις που δεν θα έχουν εκλεγμένο, θα μπορούν να τις παρακολουθούν και να έχουν τα αντίστοιχα υλικά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου