ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Επιστημονικές εκδηλώσεις στις 13 & 14 Φεβρουαρίου , στο ξενοδοχείο Elite




Το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων διοργανώνει τις παρακάτω επιστημονικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα στις 13 & 14 Φεβρουαρίου 2015, στο ξενοδοχείο Elite City.





 Α) 6ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Θρόμβωση & την Αντιθρομβωτική Αγωγή,
13 & 14 Φεβρουαρίου 2015
(Έναρξη: 15.00 μ.μ.)
Επιστημονικός Υπεύθυνος Σεμιναρίου:
Μιλτιάδης Ματσάγκας
Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η θρόμβωση σε όλες της τις μορφές, αρτηριακή και φλεβική, αποτελεί ένα μεγάλο ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα και μία από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Επιπλέον, εμπλέκεται σε πλήθος άλλων παθήσεων και απασχολεί πολλές ιατρικές ειδικότητες στην καθ' ημέρα πράξη. Η αντιθρομβωτική αγωγή προσπαθεί να επιλύσει διάφορα προβλήματα τόσο στην θεραπεία όσο και στην πρόληψη της θρόμβωσης, αλλά πολλές φορές οδηγεί η ίδια σε διάφορες επιπλοκές, απειλητικές ακόμη και για την ίδια τη ζωή. Η συνεχής κυκλοφορία καινούργιων φαρμάκων αλλά και η τροποποίηση των διαφόρων ενδείξεων, καθιστούν πολλές φορές δύσκολη την ορθή εφαρμογή της από ιατρούς που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την θρόμβωση και που αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με τους ασθενείς τους.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε κλινικούς κυρίως ιατρούς πολλών ειδικοτήτων, όπως παθολόγους, αγγειοχειρούργους, γενικούς ιατρούς, καρδιολόγους, χειρουργούς διαφόρων ειδικοτήτων, μαιευτήρες-γυναικολόγους, αλλά και ιατρούς κάθε ειδικότητας, οι οποίοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στη θρόμβωση και την αντιθρομβωτική αγωγή, αλλά και να αποκτήσουν εμπειρία ορθής αντιμετώπισης πολύπλοκων πολλές φορές καταστάσεων σχετιζόμενων με αυτές.
Στο Σεμινάριο χορηγούνται 7 μόρια (CME credits) Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Η εγγραφή στις εργασίες είναι δωρεάν. Απαιτείται δήλωση της συμμετοχής στη Γραμματεία την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00.

Β) 4o Σεμινάριο Υπερήχων στη Διαγνωστική των Αγγειακών Παθήσεων,
13 Φεβρουαρίου 2015
(Έναρξη: 08.30 π.μ.)
Υπεύθυνος Σεμιναρίου:
Αθανάσιος Γιαννούκας
Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Το 4ο Σεμινάριο Υπερήχων στη Διαγνωστική των Αγγειακών Παθήσεων απευθύνεται κυρίως σε νέους ειδικευόμενους αλλά και σε ειδικούς χειρουργούς, αγγειοχειρουργούς-αγγειολόγους, ακτινολόγους, επεμβατικούς ακτινολόγους καρδιολόγους, γυναικολόγους, νευρολόγους και εν γένει ιατρούς που απαιτείται να χρησιμοποιούν υπερήχους για την διάγνωση και παρακολούθηση ασθενών με αγγειακή πάθηση.
Οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να  μάθουν πώς να κάνουν σωστά και αποτελεσματικά αγγειακούς υπερήχους τόσο μέσω της αρχικής θεωρητικής προσέγγισης όσο και μέσω συζήτησης, ζωντανής επίδειξης με παρουσία ασθενή και φυσικά μέσω της κλινικής άσκησης στην πράξη.

Στο Σεμινάριο χορηγούνται 6 μόρια (CME credits) Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Περισσότερες πληροφορίες : Ιστοσελίδα http://www.ivd.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου