ΠΑΤΡΑ : Μη έγκριση της επανυποβολής της μισθοδοσίας των 16 εργαζομένων στον Κοινωνικό Οργανισμό


Με  αφορμή την μη έγκριση της επανυποβολής της μισθοδοσίας των 16 εργαζομένων στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων από Ελεγκτικό Μηχανισμό του Κράτους, της Κυβέρνησης ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας Θόδωρος Τουλγαρίδης, δηλώνει τα εξής:


"Ο Επίτροπος αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα της μισθοδοσίας των 16 εργαζομένων στο Κεντρικό Ελεγκτικό Συνέδριο, αποφεύγοντας να εξετάσει την επανυποβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Πρόκειται για μηχανισμούς (Επίτροπος και Ελεγκτικό Συνέδριο)  που ανήκουν στο υπουργείο Οικονομικών και  που από ότι φαίνεται και με την νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  συνεχίζουν να βάζουν εμπόδια στην μισθοδοσία των εργαζομένων.
       Θυμίζουμε πως πρόκειται για εργαζόμενους που το Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού αποφάσισε να προσληφθούν προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες βασικών δομών του Κοινωνικού Οργανισμού.
       Έχουμε τοποθετηθεί συνολικά σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου για την μη έγκριση της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Γνωρίζουμε πως η πολιτική που υλοποιεί πιστά κατευθύνσεις της Ε.Ε., που εξυπηρετεί τα μονοπώλια και το κέρδος είναι αυτή που φέρνει συνολικά τους εργαζόμενους στην σημερινή τους κατάσταση (ανεργία, ευέλικτες μορφές εργασίας χωρίς δικαιώματα).
Γνωρίζουμε επίσης, πως από την στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση δηλώνει σε όλους τους τόνους σεβασμό στους κανόνες της Ε.Ε., ως βασικό της σκοπό έχει την εξυπηρέτηση των μονοπωλίων και όχι την ανακούφιση του λαού,  αλλά ούτε και την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του τελευταίου διαστήματος.
Με κάθε τρόπο θα διεκδικήσουμε την πληρωμή των εργαζομένων μας.   Με κάθε προσπάθεια θα υποστηρίξουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών και των δομών μας.
Καλούμε την νέα Κυβέρνηση να  πάρει θέση, να υπογραφούν  τώρα οι μισθοδοσίες των εργαζομένων χωρίς  άλλες χρονοτριβές.
Ζητάμε από την κυβέρνηση την άμεση χρηματοδότηση των δήμων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με σταθερή εργασία,  προκειμένου να καλύψουμε τις επείγουσες λειτουργικές μας ανάγκες".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου