ΑΓΡΙΝΙΟ : Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στην πληγείσα Ορεινή ΝαυπακτίαΤις πληγείσες περιοχές της Ορεινής Ναυπακτίας που δοκιμάστηκαν τις προηγούμενες μέρες από τη θεομηνία, και ειδικότερα τις Τοπικές Κοινότητες Κλεπάς, Αράχωβας και Περίστας, επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, συνοδευόμενη από κλιμάκια των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας και του Ινστιτούτου Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών & Μελετών (ΙΓΜΕΜ).
Το κλιμάκιο του ΙΓΜΕΜ, αποτελούμενο από δύο  ειδικούς γεωλόγους, θα παραμείνει στην περιοχή όλη την εβδομάδα, με σκοπό την παρακολούθηση της δυναμικής του κατολισθητικού φαινομένου.
Παράλληλα, το κλιμάκιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με επικεφαλής τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών Νικόλαο Παπά, και το κλιμάκιο του Δήμου Ναυπακτίας, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Θωμά Κοτρωνιά, έκαναν αυτοψία και καταγραφή ζημιών σε υποδομές, δίκτυα, επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους, κλπ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη ταχύτητα της αντίδρασης όλων των εμπλεκόμενων, ενώ ευχαρίστησε τους κατοίκους για την κατανόηση και την αλληλεγγύη που έδειξαν στις δύσκολες στιγμές.
Η κ. Σταρακά δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες επισκέψεις μέχρι τη ολοκληρωτική επάνοδο στην κανονική ζωή για τη περιοχή, ενώ παράλληλα θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση των φαινομένων από ειδικούς επιστήμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου