ΠΥΛΟΣ: Ελαβε αξιοσημείωτο αριθμό καινούργιων μουσικών οργάνων


Μια σημαντική μέρα για τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύλου-Νέστορος , καθώς τέλαβε έναν αξιοσημείωτο αριθμό καινούργιων μουσικών οργάνων και λοιπού μουσικού εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών.


Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος για μία ακόμη φορά είναι πρωτοπόρος στην ένταξη  προγραμμάτων ενίσχυσης, σε μια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίξει τους θεσμούς και τις δομές του τοπικού πολιτισμού. Με τις άοκνες προσπάθειες Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρη Καφαντάρη, η επιτυχία πήρε σάρκα και οστά.

Εκτενέστερα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράση/ Υποστήριξη Πολιτιστικών Θεσμών και Ενίσχυση Δραστηριοτήτων στον Πολιτιστικό Τομέα, 2007-2013», η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος, εκτελεί με επιτυχία το έργο με τίτλο: «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Ενίσχυση φιλαρμονικών και χορωδιών της Πελοποννήσου», προϋπολογισμού 101.000,00 Ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΠΤΑ), με φορέα λειτουργίας του έργου την υπό σύσταση μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», και φορέα υλοποίησης την Ανώνυμη Εταιρεία «Αναπτυξιακή Πάρνωνα, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.». Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των πολιτιστικών υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Καφαντάρης βρέθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η παράδοση του μουσικού εξοπλισμού και ανέφερε τα εξής: «Νιώθω βαθιά ικανοποίηση για τη σημερινή μέρα, γιατί βλέπω ένα όνειρο των συμπολιτών μας να γίνεται πραγματικότητα. Η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα μας είναι το καμάρι της περιοχής και αισθανόμαστε περήφανοι σε κάθε της εμφάνιση. Με αυτή τη σπουδαία πράξη χρηματοδότησης η Φιλαρμονική ενισχύεται με μουσικά όργανα, στολές, και λοιπό εξοπλισμό για να αναδειχθεί το έργο πολιτισμού που παράγει καθημερινά στον τόπο μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου