ΠΑΤΡΑ : Οικολογικό ημερολόγιο για τη νέα χρονιά δημιούργησαν μαθητές


Οικολογικό ημερολόγιο για τη νέα χρονιά δημιούργησαν οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 10ου Γυμνασίου Πατρών, στα πλαίσια υλοποίησης ενός προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Νέοι δημοσιογράφοι για το περιβάλλον- Πάτρα βιώσιμη πόλη»






Με κεντρικό τους σύνθημα «Είμαστε νέοι, αγαπάμε τη ζωή, προστατεύουμε το περιβάλλον την πηγή της ζωής» οι μαθητές θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάγκη ενεργού συμμετοχής των πολιτών στην αντιμετώπισή των προβλημάτων του, μέσα από μια χαρακτηριστική γελοιογραφία του γνωστού έλληνα γελοιογράφου Βασίλη Χριστοδούλου, την οποία είχε στείλει ο ίδιος στην Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου το 2005.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του ημερολόγιου θα χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων των μαθητών του σχολείου, στο Κέντρο Πληροφόρησης Παναχαϊκού (Πουρναρόκαστρο) και στο Κέντρο Πληροφόρησης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς.
Στα πλαίσια του προγράμματος «Νέοι δημοσιογράφοι για το περιβάλλον» οι μαθητές διερευνούν τα θέματα της βιώσιμης διαχείρισης νερού, απορριμμάτων, φυσικών πόρων και κινητικότητας στην πόλη της Πάτρας και για το σκοπό αυτό έχουν ήδη πραγματοποιήσει εκπαιδευτική επίσκεψη, στα γραφεία τοπικών εφημερίδων και στο Κέντρο Πληροφόρησης Νερού του Δήμου Πατρέων. Επίσης έχουν καλέσει στο σχολείο τους και συνομίλησαν με τον πατρινό δημοσιογράφο κ. Απόστολο Βουλδή καθώς και με εκπρόσωπο της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας.
Παράλληλα συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η συλλογή τηγανέλαιου στο χώρο του σχολείου, σε συνεργασία με το Κέντρο Βιομάζας του Δήμου (το οποίο θα επισκεφτούν την προσεχή Παρασκευή) όπως και ανακύκλωση χαρτιού και μπαταριών αλλά και η κομποστοποίηση των οργανικών υλικών του σχολικού προαυλίου.
Οι μαθητές καλούν όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του σχολείου τους (Ζαρουχλέικα, Ταραμπούρα, Ψαροφάι) να φέρνουν στο σχολείο τα χρησιμοποιημένα τηγανέλαια προκειμένου να μετατραπούν σε βιοντήζελ για τη θέρμανση του σχολείου αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος.
Τα μέλη της περιβαλλοντικής και παιδαγωγικής ομάδας, ευχαριστούν τα τοπικά καταστήματα «Τοπάζ», «Κουρδιστό Πορτοκάλι» και το βιβλιοπωλείο «Θεοφυλάτου»  για την ευγενική τους χορηγία χάρις στην οποία έγινε δυνατή η κυκλοφορία του Οικολογικού τους Ημερολόγιου για το 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου