ΠΑΤΡΑ : Το «Διαβητικό Χωριό»


Με στόχο τη διοργάνωση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας με θεματικές ενότητες την πρόληψη, την άθληση, τον αυτοέλεγχο, την διατροφή και τον παιδότοπο  για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Αντώνη Χαροκόπου.


Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Δήμου Πατρέων Δημήτρης Πελεκούδας, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ) Χρήστος Δαραμήλας και εκπρόσωποι του Σωματείου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά» και ειδικότερα η πρόεδρος Βασιλική Γούλα και η αντιπρόεδρος Μαρία Αλεξάκου.
Αποφασίστηκε η οργάνωση τριήμερων εκδηλώσεων, στις 13-14-15 Νοεμβρίου με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, όπως έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη, τα Ηνωμένα Έθνη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως απάντηση στον προβληματισμό για την κλιμακούμενη συχνότητα εμφάνισης του σακχαρώδη διαβήτη παγκοσμίως.
Για πρώτη φορά η Πάτρα θα φιλοξενήσει το «Διαβητικό Χωριό», διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί με συνεργασία φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Πατρέων, του Πανεπιστήμιου Πατρών, του Διαβητολογικού Κέντρου ΠΠΓΝΠ, του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και άλλων.
Στη δράση αυτή, πρόεδρος στην επιστημονική επιτροπή θα είναι η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου και αντιπρόεδρος η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Α. Μαστοράκου.  
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν δράσεις με εκπαιδευτικό και διαδραστικό περιεχόμενο, ενημέρωση πολιτών και ομιλίες στην Πάτρα, διανομή φυλλαδίων, προβολή σε τοπικά Μ.Μ.Ε. καθώς και άλλες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου