ΠΑΤΡΑ : το βιβλίο του Ζώη Μαρίνου «Επάγγελμα Δημοσιογράφος».


Σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου ωρα  7.30 μ.μ στη αίθουσα της Δημοτικής βιβλιοθήκης (1ος όροφος) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του δημοσιογράφου Ζώη Μαρίνου  «Επάγγελμα Δημοσιογράφος».
 Την εκδήλωση διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων.
 Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αβραμίδης.
-         Ο φιλόλογος – συγγραφέας Κώστας Λογαράς.
Χαιρετισμoύς θα απευθύνουν:
  -  Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων 
        Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων Κυριάκος Κορτέσης
    -   Ο Πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών
        της  ΕΣΗΕΠΗΝ Θανάσης Μπαμπανέβας.
 Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Απόστολος Βουλδής.
  Ο  Ζώης Μαρίνος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1970. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας και σήμερα είναι Ταμίας της ΕΣΗΕΠΗΝ. Έχει εργαστεί ως συντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς σταθμούς και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες.
Είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου PNL του βορείου Λονδίνου.
Το βιβλίο είναι μια προσπάθεια ανίχνευσης ενός δύσκολου τοπίου καθώς η «επέλαση» του Διαδικτύου και ο διαδραστικός χαρακτήρας του μεταλλάσσουν ραγδαία βασικές έννοιες που έως τώρα ξέραμε για την δημοσιογραφία και τον λειτουργικό της ρόλο.Το βιβλίο μιλά για τα δυο «δωμάτια» της ειδησεογραφίας. Το ένα είναι η αμεσότητα, η παροχή πληροφοριών σε «ζωντανό» χρόνο, που εξ αντικειμένου προσφέρει το Διαδίκτυο και το άλλο η σε βάθος ανάλυση και ψύχραιμη αποτίμηση των γεγονότων που συνοδεύει την έντυπη δημοσιογραφία.Στο εγχειρίδιο του ο Ζώης Μαρίνος εξηγεί γιατί το «τέλος των εφημερίδων», ειδικά των περιφερειακών θα αργήσει πολύ να έρθει – αν έρθει ποτέ…- και περιγράφει με ευκρίνεια το δύσβατο τοπίο μέσα στο οποίο λειτουργεί σήμερα ο επαγγελματίας δημοσιογράφος. Μεγάλο μέρος του βιβλίου αναφέρεται σε αθέατες πλευρές της άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, πλευρές που η κοινή γνώμη είτε δεν γνωρίζει, είτε δεν κατανοεί. Επίσης, στα οκτώ κεφάλαια του βιβλίου, φιλοξενούνται άγνωστες, ανέκδοτες ιστορίες της τοπικής δημοσιογραφικής ιστορίας από το 1970 έως σήμερα.Το βιβλίο είναι μια απόπειρα ο αναγνώστης, ο χρήστης των media, σε οποιαδήποτε μορφή τους, να πλησιάσει το περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργεί ο επαγγελματίας δημοσιογράφος.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου