ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου μίλησε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Τελ Αβίβ


Στην ιστοσελίδα Y-net δημοσιεύθηκε στις 10 Φεβρουαρίου άρθρο του Dani Sadeh με τίτλο «Διεθνής Έκθεση Τουρισμού: Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και θα μείνει στην Ευρώπη» και υπότιτλο «Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου μίλησε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Τελ Αβίβ και δήλωσε: "Η αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα όσον αφορά στον τουρισμό. Ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον». 


Το δημοσίευμα ξεκινάει με την δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη την Τρίτη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού (ΙΜΤΜ) στο Τελ Αβίβ: «Είμαστε στην Ευρώπη και θα μείνουμε στην Ευρώπη. Η αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα όσον αφορά στον τουρισμό. Ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον. Είμαι πεπεισμένος ότι η κατάσταση της χώρας μετά τις εκλογές θα αλλάξει προς το καλύτερο. Η νέα κυβέρνηση θα αρχίσει να συνομιλεί με την ευρωπαϊκή κοινότητα προκειμένου να καταλήξει σε αποφάσεις για την εξυγίανση της οικονομίας της χώρας και είμαι σίγουρος ότι ο τουρισμός θα είναι ένας από τους παράγοντες που θα συντελέσουν στην εξυγίανσης της χώρας».
Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι το διαμέρισμα της Ηπείρου βρίσκεται στην δυτική Ελλάδα και είναι ένα από τα 13 διαμερίσματα της χώρας. Για τους λάτρες της φύσης αποτελεί «παράδεισο» με υπέροχα ποτάμια και χιονισμένες βουνοκορφές το χειμώνα, μικρά και γραφικά λιμάνια, ποιοτικό φαγητό και πλούσια ιστορία, μέρος της οποίας σχετίζεται και με τον εβραϊκό λαό. Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης πρόσθεσε επίσης ότι «η περιοχή της Ηπείρου συγκεντρώνει λιγότερους ισραηλινούς. Πέρσι την επισκέφτηκαν γύρω στις δέκα χιλιάδες ισραηλινοί τουρίστες, μέρος των οποίων είχαν εκεί συγγενείς και άλλοι λόγω παράδοσης. Στην Ήπειρο υπάρχει εβραϊκή κοινότητα από τον 12ο αιώνα, η οποία στην ουσία αποτελεί την αρχαιότερη εβραϊκή κοινότητα των Βαλκανίων. Οι σχέσεις με τους εβραίους κατοίκους της κοινότητας ήταν πάντα καλές, και αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον».         
Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Τελ Αβίβ προσήλθαν την Τρίτη γύρω στους δέκα χιλιάδες επισκέπτες, αριθμός ρεκόρ στο ποσοστό ενδιαφέροντος που συγκέντρωσε.
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνεται και φωτογραφία του ελληνικού περιπτέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου