ΠΑΤΡΑ : Εκδρομές σε Ιωάννινα, Φιλιππιάδα και Τρίκαλα Κορινθίας για το 2ο Σύστημα Προσκόπων


Λίγο πριν τις διακοπές και την ξεκούραση του Πάσχα, τα λυκόπουλα και οι πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας, πραγματοποίησαν διήμερες εκδρομές στα Ιωάννινα και τη Φιλιππιάδα, αντίστοιχα, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, τα λυκόπουλα και οι βαθμοφόροι της Αγέλης του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας φιλοξενήθηκαν στην ιστορική πόλη των Ιωαννίνων από 1ο Σύστημα της πόλεως, και είχαν την ευκαιρία αφενός, να δουν και να μάθουν πολλά σχετικά με την λαογραφία και τον πολιτισμό της πόλης, και αφετέρου να ενισχύσουν περαιτέρω τους αδελφικούς δεσμούς του πατραϊκού και γιαννιώτικου προσκοπισμού.

Το φημισμένο “νησάκι” των Ιωαννίνων, το περίφημο Μουσείο του Αλή Πασά, το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων «Βρέλλη» και τα γραφικά και λιθόστρωτα δρομάκια, αποτέλεσαν για δύο ημέρες το σκηνικό για προσκοπικό παιχνίδι και επαφή με την ελληνική παράδοση και ιστορία. Κορυφαία στιγμή του διημέρου, η κοινή δράση που πραγματοποίησαν οι Αγέλες του 2ου Συστήματος Πάτρας και του 1ου Συστήματος Ιωαννίνων στο μείζονος ιστορικής σημασίας, κάστρο Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ).
Το ίδιο Σαββατοκύριακο, η Ομάδα του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας, έζησε ένα διήμερο περιπέτειας και δράσης στην λίμνη Ζηρού κοντά στην Φιλιππιάδα στο Νομό Άρτας.
Η υπαίθρια διαβίωση στο εξαιρετικού φυσικού κάλλους χώρο της λίμνης Ζηρού και του παραλίμνιου δάσους των Νερόφραξων, ενίσχυσε τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των παιδιών και προσέφερε προσκοπικές και περιβαλλοντικές γνώσεις.
Οι φωτιές δίπλα στην λίμνη, οι διαδρομές με κανό, οι πεζοπορίες και οι δραστηριότητες στο παραλίμνιο δάσος, οι προσκοπικές κατασκευές στην όχθη, μετέτρεψαν την εκδρομή σε ένα καινούργιο - για το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας - μέρος, σε μια αξέχαστη εμπειρία. Παράλληλα, οι πρόσκοποι και οι βαθμοφόροι της 2ης Ομάδας Πάτρας επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Φιλιππιάδας, όπου πληροφορήθηκαν για την πανίδα, την χλωρίδα και το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής.
Τον κύκλο των εκδρομών πριν τις διακοπές του Πάσχα «κλείνουν» οι Παλαιοί Πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Πάτρας, οι οποίοι την Κυριακή των Βαΐων, 5 Απριλίου 2015, θα πραγματοποιήσουν εκδρομή στο όρος Ζήρεια στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου