ΤΡΙΠΟΛΗ : Πέτρος Τατούλης «Κανείς δεν μπορεί να πειράξει το έργο της Περιφέρειας»


«Να μη διανοηθεί κανείς να πειράξει το έργο της Περιφέρειας» τόνισε ρητά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για το έργο της Ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ιωάννη Τσιρώνη, και πρόσθεσε εμφατικά «ανεξάρτητα από το τι λέει η Κυβέρνηση εμείς θα υλοποιήσουμε το έργο μας». 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε επίσης ότι ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας και όχι της Κυβέρνησης, αφού αυτή έχει, βάσει νόμου, την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού και υπογράμμισε ότι «καμία περιβαλλοντική πολιτική δεν μπορεί να υλοποιηθεί στη χώρα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας».
Ο κ. Τατούλης, αφού παρουσίασε το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης στον κ. Υπουργό, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το έχει χαρακτηρίσει πρότυπο περιβαλλοντικό έργο και ότι έχουν εξασφαλιστεί 65 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά το κόστος στον πολίτη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε ακόμη το ΣΔΙΤ της Περιφέρειας πρωτοποριακό και πιλοτικό μοντέλο και ενημέρωσε τον κ. Υπουργό ότι η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα χρηματοδοτηθεί κανένα έργο αμιγούς δημόσιου χαρακτήρα.
Αναφορικά με το θέμα της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια ανέλαβε την ευθύνη μετά την αδυναμία των Δήμων και ότι υπάρχει πλέον ανάδοχος, αλλά και ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015 γιατί «σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα που θα έχουν δαπανηθεί, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ένταξης του έργου στη νέα προγραμματική περίοδο».
«Βγήκαμε μπροστά και στηρίξαμε την Κυβέρνηση σε δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης» τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, «δεν θα ανεχθούμε ωστόσο σε καμία περίπτωση την παραβίαση της θεσμικής μας αυτονομίας και του συντάγματος, απ’ όσους επιχειρήσουν να ισοπεδώσουν τη θεσμική ταυτότητα της Περιφέρειας».
«Αν επιχειρήσουν να σταματήσουν το έργο μας θα δημιουργηθούν τεράστια πολιτικά ζητήματα και στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στη συνεργασία μας με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και κατέθεσε τη σύσσωμη αντίθεση της περιφερειακής αρχής σε τέτοιες πρακτικές.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου