ΠΑΤΡΑ : Έφυγε από τη ζωή ο Φάνης Τσιμιγκάτος πρωταθλητής δρόμων αντοχής μεγάλων αποστάσεων - Συλλυπητήρια από το Δήμο Πατρέων

Έφυγε από τη ζωή ο Φάνης (Θεοφάνης) Τσιμιγκάτος, πρωταθλητής δρόμων αντοχής μεγάλων αποστάσεων. Γεννημένος στην Πάτρα το 1947, ήταν αθλητής της Παναχαϊκής και μέλος της εθνικής ομάδας. Πέντε φορές πανελληνιονίκης στον Μαραθώνιο, με νίκες στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας και σε άλλους διεθνείς αγώνες.
Κατείχε την καλύτερη ελληνική επίδοση στον Μαραθώνιο από το 1982 και τον Χρυσό Μαραθώνιο της IAAF με χρόνο 2:19.55 έως το 1998 ενώ ήταν αργυρός Βαλκανιονίκης το 1974 στη Σόφια.

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Φάνη Τσιμιγκάτου εκφράζει ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης αναφέροντας: «Έφυγε από τη ζωή ο Φάνης Τσιμιγκάτος σκορπίζοντας βαθιά θλίψη στην πόλη μας.
Ο Φάνης τα τελευταία εφτά χρόνια έτρεξε τον τελευταίο και πιο συγκλονιστικό μαραθώνιο της ζωής του, με αντίπαλο τον καρκίνο κι έχασε με γενναιότητα και αξιοπρέπεια όπως αρμόζει σε έναν μεγάλο αθλητή, πάνω στο νήμα.
Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό για τη δόξα που χάρισε στην πόλη μας.
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής εκφράζω στην οικογένεια του θερμά συλλυπητήρια».
Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο Τάκης Πετρόπουλος, σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Πατρέων αναφέροντας: «Ο Φάνης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές που ανέδειξε ο Πατραϊκός αθλητισμός, με κυριότερο χαρακτηριστικό τα πληθωρικά ψυχικά χαρίσματα του πρωταθλητή.
Αν και κάναμε διαφορετικά αθλήματα αποτελούσε για μένα πρότυπο αγωνιστικότητας.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου