ΠΑΤΡΑ : ΟΥΤΕ «ΣΚΛΗΡΑ», ΟΥΤΕ «ΜΑΛΑΚΑ».


Με ένα σθεναρό ΟΧΙ στη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών απάντησε η σπουδάζουσα νεολαία της Πάτρας, σε όσους με τη δράση τους και την ανοχή τους υπερασπίζονται την αντιεπιστημονική θέση για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά».
Με ψηφίσματά τους 9 φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου και 2 των ΤΕΙ Πάτρας καταδίκασαν όσους πρωτοστάτησαν στη διοργάνωση της κινητοποίησης στις 9 Μαΐου στην Αθήνα για την νομιμοποίηση της κάνναβης.




Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που με απόφαση των Δ.Σ. ή των Γενικών Συνελεύσεων ενέκριναν το ψήφισμα του ΕΣΥΝ είναι: ΣΕΥΠ και ΣΤΕΦ (ΤΕΙ), Σύλλογοι Χημικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Φυσικού, Φαρμακευτικής, Οικονομικού, Φιλολογίας,  Μηχανολόγων Μηχανικών και ο Σύλλογος της Εστίας (Παν/μιο).
Αντίρρηση στην έκδοση ψηφίσματος εκδήλωσαν εκπρόσωποι παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά επιχειρήματα των υπερασπιστών της ναρκωκουλτούρας.
Σε μια περίοδο που οι νέοι στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα στη ζωή με την επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματά τους, κάποιοι έχουν το θράσος να «διεκδικούν» το «δικαίωμα» στη χρήση της δήθεν αθώας κάνναβης.
Θέλουν το λαό και τη νεολαία στο δρόμο της παραίτησης και της φυγής ειδικά σε μια περίοδο, που λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, αυξάνονται οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης (εκθέσεις ESPAD, INBC, EMCDDA).
Στη χώρα μας η κοινωνική ανοχή στα ναρκωτικά έχει 3πλασιάσει τη χρήση στους μαθητές και έχει μειώσει την ηλικία πειραματισμού και έναρξης της χρήσης πριν τα 13 έτη.
Δεν είναι η χρήση ναρκωτικών «ελεύθερη επιλογή», η χρήση και η εξάρτηση είναι ανελευθερία, γιατί ο άνθρωπος υποτάσσεται στο κυνήγι της ουσίας. Η χρήση ναρκωτικών είναι ο δρόμος της παραίτησης από τη ζωή. Αυτό θέλουν όσοι μας στερούν τη μόρφωση, τη δουλειά, το μεροκάματο, τη διέξοδο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Πάτρα, 6/5/2015
Το Δ.Σ. του ΕΣΥΝ Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου