ΠΑΤΡΑ : Ο καλλιτέχνης και ιδιαίτερα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ΙΑΤΡΟΣ της ΨΥΧΗΣ


Στις 22 και 23/5/2015 το Δ.Σ του Δ.Η.Π.Ε.Θ.Ε πραγματοποίησε τις συνεντεύξεις των οκτώ υποψηφίων Καλλιτεχνικών Διευθυντών .
Εδόθη σε όλους ο χρόνος και η δυνατότητα να αναπτύξουν τις απόψεις τους και να αναλύσουν το όραμα τους για το Δ.Η.Π.Ε.Θ.Ε ,την Δραματική Σχολή το Λυρικό Εργαστήρι και όλες τις δραστηριότητες τις πραγματικά πρωτοποριακές που ανεπτύχθησαν τα τελευταία τρία χρόνια στο Δ.Η.Π.Ε.Θ.Ε .
Ήταν όλοι τους ευγενείς και ο καθένας είχε τις δικες του ιδέες .
Όλοι δε θαύμασαν το έργο που γίνετε στην Σχολή Θεάτρου .


Υπήρχαν δυο βασικές ερωτήσεις εκτός των άλλων.
1. Εάν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής θα αμείβεται επιπλέον για πιθανή σκηνοθεσία,  η  μουσική επιμέλεια, η διδαχή
2. Ποιος είναι ο επιθυμητός μισθός του Καλλιτεχνικού Διευθυντού .
Οφείλω να πω ότι οι περισσότεροι τους ήσαν σαφείς δεν ζήτησαν επιπλέον αμοιβή για σκηνοθεσία η διδασκαλία η μουσική επιμέλεια .
Όσον αφορά τον μισθό, ήσαν οι περισσότεροι εντός του πλαισίου που έχουμε ορίσει .
Ασαφείς ήσαν οι απαντήσεις του κ. Καζάκου .
Ο καλλιτέχνης και ιδιαίτερα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής  είναι ΙΑΤΡΟΣ της ΨΥΧΗΣ και πρέπει με την συμπεριφορά του το ήθος του και την στάση του να εμπνέει τους ηθοποιούς , τους τεχνικούς , τους μαθητές και το κοινό.
Με βάση τα βιογραφικά των υποψηφίων , τις απόψεις τους , την σαφήνεια των απαντήσεων τους τις διασυνδέσεις τους αλλά και την δυνατότητα να συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τόσο απαραίτητα για την προώθηση του πολιτισμού στην χώρα μας προχώρησα στην ακόλουθη βαθμολόγηση των υποψηφίων για την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Αρσένη Ευγενία                           9
Μοσχοχωριτου Ρουμπίνη           8
Μιχαελ Ζαιμπελ                          8
Καζακος Κων/νος                        7
Ροδαρελης Στυλιανός                  6
Καλλοου Χρήστος                       5
Κόκκινος Χρήστος                       5
Θεολόγης Θανάσης                      5

Ελπίζω και εύχομαι όποιος τελικά επιλεγεί ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής με τις ψήφους του Δ.Σ. να αγαπήσει το θέατρο μας και την πόλη μας , να υπηρετήσει το  Δ.Η.Π.Ε.Θ.Ε με σεβασμό και ήθος , να ανοίξει διάπλατα την αγκαλιά του για την Δραματική Σχολή και να ενδιαφερθεί για τα νέα παιδιά που σπουδάζουν σ’ αυτήν και θα αποτελέσουν το νέο καλλιτεχνικό αίμα της πόλης μας .
Να φροντίσει όλες τις πρωτοποριακές δομές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια , να συμπράξει με τα αξιόλογα ερασιτεχνικά σχήματα και να διατηρεί άριστη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.



                      Μαριάννα Σταματιαδου
                           Ιατρός
                    Μέλος του Δ.Σ του Δ.Η.Π.Ε.Θ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου