ΠΑΤΡΑ : Δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας


Μερικά από τα ομορφότερα αξιοθέατα της Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκαν  ξένοι δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του τουρισμού από τη Ρωσία, στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Οι τρεις επισκέπτες από τη Ρωσία ξεναγήθηκαν στους τρεις νομούς της Περιφέρειας, συναντήθηκαν με αυτοδιοικητικούς και οικονομικούς φορείς ανταλλάσσοντας, σκέψεις ,εμπειρίες  προτάσεις και δώρα. Κατά τη διάρκεια όλης της αποστολής  τους καλεσμένους συνόδευαν εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Εταιρίας Περιφερείας Δυτικής Ελλάδος.

Ξεκινώντας από την Ηλεία, την Τετάρτη 27 Μαΐου επισκέφθηκαν τη λιμνοθάλασσα και τα ιαματικά λουτρά του Καϊάφα συνοδευόμενοι από τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Μητρόπουλο και τον Διευθυντή των ιαματικών Λουτρών τον  Νίκο  Λευκαδίτη, και γευμάτισαν στη Ζαχάρω. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης Αθανάσιο , ενώ γευμάτισαν στον Αγιο Ανδρέα Κατακόλου το βράδυ . Στο περιθώριο της επίσκεψής τους συναντήθηκαν με φορείς της Ηλείας, στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας με φορείς και παράγοντες της Ηλείας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης, Αθανάσιος, οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Παναγιώτης Μπράμος και Παναγιώτης Πλατανιάς, ο πρόεδρος του Λ.Τ. Πύργου, Λεων. Βαρουξής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι  Δημήτρης Κωσταριάς, Εύη Βεργοπούλου, υπεύθυνος εμπορικού τμήματος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας-Ολυμπίας, Δ.Βάλαρης, ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου, Παν/της Εξαρχόπουλος, κ.ά.

Την Πέμπτη 28/5 η επίσκεψη στην Ηλεία ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στο Κάστρο Κυλλήνης, όπου οι επισκέπτες συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας, Αντώνη Μαυρόπουλο και το μέλος της Ένωσης ξενοδόχων Κυλλήνης, Δημήτρη Λευκαδίτη.
Η περιήγηση στη Δυτική Ελλάδα συνεχίστηκε στην Αχαΐα, με επίσκεψη και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, στο Αρχαίο Ωδείο Πατρών και στον Φάρο, ενώ μετά το γεύμα σε εστιατόριο στο κέντρο της Πάτρας, συναντήθηκαν με φορείς της Αχαΐας ανταλλάσσοντας γόνιμες ιδέες και απόψεις. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Γ.Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δ.Ελλάδας, Τρ.Φωτόπουλος, ο δ/νων σύμβουλος της Αναπτυξιακής, Παν/της Κωνσταντινόπουλος, ο ειδ.σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Αθ.Κούστας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχων Αχαΐας, Δημ.Διαμαντόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ Αιγίου, Μαρια Τσουκαλά, και ο αντιπρ.  Του Συλλόγου Καταστημάτων και Αναψυχής, Σπ.Στεργίου.

Η περιήγηση στη Δυτική Ελλάδα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στα αξιοθέατα της Αιτωλοακαρνανίας, με πρώτη στάση το Μεσολόγγι και ξενάγηση στον Κήπο των Ηρώων και στη δημοτική Πινακοθήκη του Μεσολογγίου, ενώ τους παρατέθηκε γεύμα στην Τουρλίδα eεπισκέφθηκαν την περιοχή της Ναύπακτου καθώς και το Ενετικό Κάστρο της περιοχής και το Βενετσιάνικο Λιμανάκι . Στο περιθώριο της επίσκεψης στο Μεσολόγγι, οι Ρώσοι επισκέπτες συναντήθηκαν και αντάλλαξαν δώρα και απόψεις. Στη συνάντηση πηραν μέρος ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, Σπ.Διαμαντόπουλος, ο προϊστ.  Του τμήματος Εμποροβιοτεχνικών θεμάτων του Επιμελητηρίου Αιτ/νίας και ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.
Σε όλες τις συναντήσεις προβλήθηκαν μέσω διαφανειών (slides) τα σημαντικότερα αξιοθέατα των τριών νομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Οι επισκέπτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη φιλοξενία και τις δημιουργικές συναντήσεις, οι οποίες είχαν στόχο την τουριστική προβολή της Περιφέρειας. Οι επισκέψεις τουριστικών επαγγελματιών και δημοσιογράφων κι από άλλες χώρες του εξωτερικού θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με νέα group.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου