ΠΑΤΡΑ / ΑΘΗΝΑ : Ιάσονας Φωτήλας Βουλευτής Αχαΐας Είμαστε υπέρ της καλύτερης δυνατής συμφωνίας για τον ελληνικό λαό


 Στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και υπεύθυνος Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας του Ποταμιού.
Ο κ. Φωτήλας, ερωτηθείς για τη γνώμη του για την Πρόεδρο της Βουλής, είπε ότι η συζήτηση για την κ. Κωνσταντοπούλου αποτελεί ένα πικάντικο και ενδιαφέρον θέμα, αλλά «δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος, βλέποντας το δέντρο». Δήλωσε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου πρέπει να σέβεται και να τιμά τη θέση της και εύχεται να μπορούσε να τη δεχτεί όχι μόνο ως Πρόεδρο της Βουλής, αλλά και ως δική του Πρόεδρο.


 Τόνισε ότι κατά τη γνώμη του ευτελίζει τους θεσμούς και δυσχεραίνει το έργο του Πρωθυπουργού. Καταλήγοντας ανέφερε ότι η πολιτική ζωή πρέπει να διαθέτει ποιότητα και ήθος.
Ο βουλευτής Αχαΐας απαντώντας στην κ. Τζάκρη, η οποία είπε ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού συμφωνεί με τους θεσμούς, επεσήμανε ότι αυτή ήταν μέλος της προηγούμενης Βουλής και επομένως αυτή έχει υποστηρίξει τις μνημονιακές πολιτικές.
Όσον αφορά στο σχέδιο συμφωνίας με τους θεσμούς, ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι μέχρι πρότινος δε γνώριζε εάν ο Πρωθυπουργός ήταν ένοχος από δόλο ή βαριά αμέλεια. Αλλά, μετά την πρόσφατη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, συνειδητοποίησε ότι ο κ. Τσίπρας κοροϊδεύει το σύνολο της Βουλής, θέλοντας να το καταστήσει συνένοχο, αφού από τη μια παραδέχεται ότι η συμφωνία που προτείνουν οι θεσμοί δεν αποτελεί βάση για διαπραγμάτευση, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία. Τόνισε ότι το Ποτάμι είχε προτείνει από την πρώτη στιγμή να συνεργαστούν όλα τα κόμματα και η Ελλάδα να διαπραγματευτεί ένα ενιαίο σχέδιο- κάτι που αρνήθηκε η κυβέρνηση. Ελπίζει τελικά να έρθει άμεσα για συζήτηση στη Βουλή η καλύτερη δυνατή συμφωνία – που σίγουρα θα είναι πολύ επώδυνη- αλλά θα «κρατήσει» την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέλος, ο Βουλευτής Αχαΐας επεσήμανε ότι το μεγάλο χάσμα με τους θεσμούς δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, αφού ο κ. Σαμαράς, περιμένοντας τις εκλογές, δεν προχωρούσε στα μέτρα που οφείλαμε. Αλλά φυσικά δεν είναι λύση και το «Κούγκι» που προτείνει ο κ. Καμένος, αφού δεν έχει ερωτηθεί ο ελληνικός λαός εάν επιθυμεί να «αυτοκτονήσει». Επιπλέον, τόνισε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες η Ελλάδα έχει ζήσει τον κρατισμό σε όλο του το μεγαλείο. Καταλήγοντας, δήλωσε ότι πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε το αύριο και όχι το σήμερα.
Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ιστοσελίδα http://topotami.gr/idisis/imaste-iper-tis-kaliteris-dinatis-simfonias-gia-ton-elliniko-lao/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου