ΠΑΤΡΑ : Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε διαμερίσματαΟι δράστες με το πρόσχημα της ενοικίασης πλησίαζαν τους ιδιοκτήτες και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιασθεί  (8) κλοπές  σε Πάτρα, ενώ εξετάζονται και άλλες υποθέσεις ανά την Ελλάδα
Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ξεπερνά τις (43.000) ευρώ
 
Εξαρθρώθηκε , μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μία ακόμα εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κλοπές σε διαμερίσματα στη Πάτρα με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας επετεύχθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και μετά από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, που προέκυψαν κατά το προανακριτικό έργο.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (23-07-2015) αργά το βράδυ στην Πάτρα, τέσσερις ημεδαποί (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας 26,30,34 και 36 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ακόμη δύο συνεργοί τους που αναζητούνται.
Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν διαπράξει  τον τελευταίο μήνα και συγκεκριμένα από (19-6-2015) μέχρι και χθες (23-7-2015), τουλάχιστον οκτώ κλοπές σε διαμερίσματα στην Πάτρα.
Σχετικά με τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, επισκεπτόταν διάφορες περιοχές της Πάτρας για μικρό χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους διέμεναν σε ξενοδοχεία και αφού εντόπιζαν, μέσω αγγελιών από εφημερίδες, ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους με το πρόσχημα της ενοικίασης.
Οι δράστες προκειμένου να μην εντοπίζονται εύκολα δεν έμεναν πολλές μέρες στην ίδια περιοχή ενώ κανόνιζαν τηλεφωνικά ραντεβού κυρίως με ηλικιωμένα άτομα, αφού προηγουμένως φρόντιζαν με έντεχνο τρόπο να αντλούν πληροφορίες, για το οικογενειακό τους περιβάλλον, από τους ίδιους τους παθόντες.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στα υπό ενοικίαση διαμερίσματα τα οποία υποτίθεται ότι θα ενοικίαζαν, αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά, με τη μέθοδο της «απασχόλησης» των ιδιοκτητών.
Σημειώνεται ότι, στην κατοχή τους βρέθηκαν πρόχειρες σημειώσεις, με τηλεφωνικούς αριθμούς και διευθύνσεις, οκτώ συσκευές κινητών τηλεφώνων, πέντε κάρτες sim και εφημερίδες με αγγελίες.
Τονίζεται ότι μεταξύ των τηλέφωνων που κατασχέθηκαν εντοπίστηκαν και εκείνα με τα οποία καλούσαν τους παθόντες.
Επιπλέον, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο των δραστών που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μετάβασής τους στα διαμερίσματα και διαφυγής.
Από την έως τώρα έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη και σε άλλες περιοχές της Χώρας, έχουν εξιχνιαστεί μόνο στην Πάτρα οκτώ περιπτώσεις κλοπών, ενώ το συνολικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της, από την παράνομη δράση της ανέρχεται στις (43.770) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κύριο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.
Την προανάκριση και τις έρευνες, που είναι σε εξέλιξη προκειμένου να ταυτοποιηθούν και άλλες περιπτώσεις, ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου