ΠΑΤΡΑ : Ήχοι και στιγμές από τη μουσική επένδυση ταινιών


Ήχοι και στιγμές από τη μουσική επένδυση ταινιών που έχουν γράψει ιστορία στο χώρο της 7ης τέχνης , θα έχουν την τύχη να απολαύσουν οι φίλοι του κινηματογράφου, σήμερα το βράδυ (9.30 M.M.) Δευτέρα  13 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας. Εκεί  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ θα ακουστούν συνθέσεις που φέρουν την υπογραφή των  John  Williams, Ennio Morricone, Dmitri Shostakovich, Henry Mancini ,Astor Piazzolla, Nino Rota  και  Klaus Badelt


Πρόκειται για μια παραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας , στην οποία παίρνει μέρος η ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών με σολίστ (Βιολί) τον Γιάννη Μαυρίδη,  υπό τη Διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου.

Στο πλαίσιο της συναυλίας θα ακουστούν :

Α΄  Μέρος

1.  John  Williams – 3 Pieces from “The Schindler’s List”
                                   για βιολί & ορχήστρα
                                   Σολίστ – Γ. Μαυρίδης, βιολί
2.  Ennio Morricone – Suite from the Movies  (διασκευή του Γ.Μαυρίδη)

Β΄  Μέρος

1.  John Williams – The Imperial March, from “Star Wars”
2.  Dmitri Shostakovich – Valse, from “Jazz-Suite No.2”
3.  Henry Mancini – The Pink Panther Theme
4.  Astor Piazzolla – Oblivion, from “Enrico IV”
5.  Nino Rota – Valse & Love Theme, from “The Godfather”
6.  Klaus Badelt – The Pirates of the Caribbean, Suite
 (Ari Barroso – Brazil)

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Η Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών ιδρύθηκε το 1996  και στελεχώθηκε από μαθητές των Σχολών του Ωδείου . Αποτελεί ένα σημαντικό σύνολο φορέα για την αναβάθμιση της προσφερόμενης μουσικής παιδείας στους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου,
μαζί με τα σύνολα της "Μουσικής Δωματίου". Την επομένη χρονιά από την ίδρυσή της η " Ορχήστρα Δωματίου ", ανέπτυξε συνεργασία με άλλους φορείς και μουσικά ιδρύματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως Αθήνα, Πάτρα, Κέρκυρα κ.α.
Τα μέλη της Ορχήστρας είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν και να συνεργαστούν με σημαντικούς μαέστρους, όπως τον Αλέξανδρο Μυράτ της Καμεράτας Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής, τον P. Seymour, καθηγητή του Πανεπιστημίου του York και διευθυντή των Yorkshire Baroque Soloists, τον Θ. Αντωνίου Συνθέτη- Διευθυντή και Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, τον Κωστή Κωνσταντάρα και τον Αγαθάγγελο Γεωργακάτο Διευθυντή της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Στο πρόγραμμα της Ορχήστρας περιλαμβάνονται έργα  από το Baroque έως τον 20ο αιώνα και έργα Ελλήνων Συνθετών. Έργα στην Ορχήστρα έχουν αφιερώσει ο Γερ. Βουτσινάς (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Ωδείου) και ο Θεόδωρος Αντωνίου Celebration No 12, με αφορμή τα 10 χρόνια από την ίδρυση της Ορχήστρας.
Στις δράσεις που έχει αναπτύξει η Ορχήστρα είναι η ετήσια Συναυλία υπό τον τίτλο « Ορχήστρα Δωματίου και Νέοι Σολίστ», συναυλία που συμπράττουν ως σολίστ με την Ορχήστρα οι πλέον ταλαντούχοι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, το «Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο» , η «Πασχαλινή Συναυλία» με έργα Θρησκευτικής Μουσικής. Συμμετείχε στις εκδηλώσεις των «Πρωτοκλητείων», στην ενότητα που διοργάνωνε το Δημοτικό Ωδείο υπό τον τίτλο «Θρησκεία και Τέχνη – Musica Sacra, Ανατολική Θρησκευτική Μουσική».
Από την ίδρυσή της η Ορχήστρα έως το 1999 είχε ως μόνιμο μαέστρο –διευθυντή τον Π. Σεργίου. Από τον Οκτώβριο του 1999 έως και το 2003 την Ορχήστρα διδάσκουν ο Γιάννης Μαυρίδης, εξάρχων της «Ορχήστρας Πατρών» και καθηγητής βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών και ο Sαulius Sondeckis, μαέστρος τότε της «Ορχήστρας Πατρών».
Σήμερα την «Ορχήστρα Δωματίου» διδάσκει ο Γιάννης Μαυρίδης υπεύθυνος της     Σχολής Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.
Διευθύνει ο Μιχάλης Οικονόμου

Συμμετέχοντες Ορχήστρας Δωματίου 13-7-2015
Βιολί
Δάβουλος Χρήστος
Βαλμά Ισμήνη
Καραπετιάν Βικτωρία
Αποστολοπούλου Παναγιώτα
Βουτσινά Δανάη
Γεροπούλου Φωτεινή
Στρατούλια Μαρία
Σιτήστας Κωνσταντίνος
Κόγκα Στεφανία
Υφαντή Μαριάνθη
Βιόλα
Βερονικιάτη Αγγελική
Αλατάκη Ροδούλα
Αιζενμπαχ Σοφία
Βιολοντσέλο
Αλατάκης Αντώνης
Καμάρης Γαβρίλης
Ανδρουτσάκης Διονύσης
Δενάζη Ειρήνη
Κοντραμπάσο
Φλωράτου Μάρια
Κωνσταντίνος  Τσαρούχης
Κλαρινέτο
Βρυώνη Γεωργία
Χαρδαλιά Μαρία
Σύρρου Αγγελική
Φλάουτο
Βελισσαρίου Αναστασία
Κοϊνη Ευγενία
Όμποε
Τσαγκρώνης Παναγιώτης
Τρομπέτα
Γιαννακούρας Ανδρέας
Κρουστά
Μπαράκος Γιώργος
Θωίδης Παναγιώτης
Μιληδάκης Γιώργος
Ρωμηός Δημήτρης
Χριστόπουλος Κωνσταντίνος
Κονταρίνης Άγγελος

Συμμετέχουν οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου:
Μαριάννα Σαφάροβα (Βιολί)
Μαυρίδης Νίκος( Βιολί)
Άλλα Σελαλμαζίδη (Βιολί)
Ρόμπερτ Σμαγκούλοβ (βιόλα)
Νικολάι Κομισάροβ (βιολοντσέλο)
Καραπετιάν Βιλέν (Κοντραμπάσο)
Μαξίμ Μανκόβσκυ( Κλασσικά Κρουστά)
Ανδρικόπουλος Δημήτρης (Φαγκότο)
Δημήτρης Δριμάλας(Τρομπέτα)Μιχάλης Οικονόμου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς επίσης βιολί, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο αποσπώντας πρώτα βραβεία, αριστεία και διακρίσεις σε όλα του τα διπλώματα. Λαμβάνοντας την υποτροφία του ΙΚΥ συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης αποκτώντας Master στη διεύθυνση ορχήστρας και Διδακτορικό στη σύνθεση.  Δάσκαλοι του υπήρξαν μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της διεθνούς μουσικής σκηνής, οι Θόδωρος Αντωνίου, Lukas Foss, Jorma Panula, Gianluigi Gelmetti και David Hoose. Έχει τιμηθεί με έντεκα βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων τα πρώτα βραβεία των διεθνών διαγωνισμών “Δημήτρης Μητρόπουλος” και “ALEA III”. Είναι τακτικός προσκεκλημένος μαέστρος όλων των Ελληνικών ορχηστρών και πολλών ορχηστρών του εξωτερικού,  ενώ τα έργα του έχουν παιχτεί με μεγάλη επιτυχία ανά τον κόσμο.
Ο Μιχάλης Οικονόμου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων, μόνιμος αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, διευθυντής του Μουσικού Τμήματος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, καθηγητής διεύθυνσης ορχήστρας σε πολλά ωδεία και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Είναι ο εμπνευστής και διδάσκων αρχιμουσικός του Πανελλήνιου masterclass διεύθυνσης ορχήστρας που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και προσελκύει τουλάχιστον εκατό νέους μαέστρους από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού κάθε χρόνο.
Το 2011 και κατόπιν ψηφοφορίας εκατό μουσικών διαφορετικών εθνικοτήτων, εξελέγη καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ με την οποία πραγματοποίησε περισσότερες από πενήντα εμφανίσεις ενώ ταυτόχρονα ηχογράφησε για την εταιρεία Naxos. Παράλληλα με την ορχήστρα του Κατάρ ο κύριος Οικονόμου έχει συμβόλαια τακτικής συνεργασίας με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μάλτας και τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Gyor στην Ουγγαρία. Από το 2013 είναι ο μόνιμος αρχιμουσικός του γκαλά των νικητών του διαγωνισμού OPERALIA του Placido Domingo που διοργανώνεται από την εταιρεία GuliΑnd με έδρα το Λονδίνο και πραγματοποιεί περιοδείες του διαγωνισμού ανά τον κόσμο. Ο Μιχάλης Οικονόμου εκπροσωπείται από το κορυφαίο διεθνές καλλιτεχνικό γραφείο IMG Artists και διευθύνει περισσότερες από σαράντα συναυλίες ετησίως.
Τιμή Εισιτηρίου 8.00€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου