Θέμα εκλογών μέσα στο 2015 ή συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού,
έθεσε ευθέως ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και κάλεσε, όπως και ο
κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, όλους
όσοι διαφωνούν με τη γραμμή που ακολούθησε το κόμμα και
διαφοροποιήθηκαν στην ψηφοφορία του Σαββάτου στη Βουλή να παραιτηθούν.
Παράλληλα, συναντήσεις έχουν από το πρωί στο δεύτερο όροφο της Βουλής
κυβερνητικοί παράγοντες με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Λίγο
μετά τη λήξη της Συνόδου και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη
Τσίπρα, στη Βουλή προσήλθαν, μεταξύ άλλων, οι Π. Λαφαζάνης, Ν. Χουντής,
Κ. Ήσυχος, Δ. Στρατούλης, Θ. Πετράκος, Ι. Σταθάς, Σ. Παπαδόγιαννη, Στ.
Λεουτσάκος.Επίσης, κρίσιμη θα είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που θα γίνει αύριο στις 8.00 το πρωί.
«Τίθεται πλέον ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας (...) πρέπει να γίνουν εκλογές ώς τα τέλη του 2015» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή στήριξη από την αντιπολίτευση για την εφαρμογή της διαφαινόμενης συμφωνίας.
«Η Ευρώπη μας τιμωρεί... Δεν προσπαθούμε να κάνουμε τη συμφωνία να φαίνεται καλύτερη, το λέμε καθαρά: δεν μας αντιπροσωπεύει αυτή τη συμφωνία... Δεν μπορώ να κατηγορήσω εύκολα κανέναν που δεν μπορεί να πει ναι σε αυτή τη συμφωνία» σημείωσε, ενώ κάλεσε όλους όσοι ψήφισαν «Όχι» κατά την ψηφοφορία της Παρασκευής να παραιτηθούν.
Απαντώντας στις επιπτώσεις πιθανού Grexit, παρατήρησε πως αναπόφευκτα θα οδηγούμαστε σε βίαιη φτωχοποίηση, μεγαλύτερη από όση έχει υποστεί ο λαός, ενώ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, θα εγείρετο και γεωπολιτικό θέμα.
Να παραιτηθούν από βουλευτές κάλεσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, όλους όσοι διαφωνούν με τη γραμμή που ακολούθησε το κόμμα και διαφοροποιήθηκαν στην ψηφοφορία του Σαββάτου στη Βουλή.
Μιλώντας στον Αnt1 είπε για τους υπουργούς που διαφοροποίηθηκαν πως, το πιο σωστό θα ήταν να ψηφίσουν αρνητικά αφού διαφωνούσαν και στη συνέχεια να παραιτηθούν και να παραδώσουν τις έδρες τους.
Αναφερόμενος στην πρόεδρο της Βουλής και την καθυστέρηση της διαδικασίας αναγνώρισε ότι έχει κάθε δικαίωμα να εκφέρει την άποψη της, αλλά όπως είπε τον έχει ενοχλήσει η «συμπόρευσή» της σε θέματα κοινοβουλευτικής διαδικασίας με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε εξωφρενικές τις απαιτήσεις κάποιων εταίρων για αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα, δήθεν για να ισχυροποιήσει την αξιοπιστία της, κάτι που ισοδυναμεί, όπως είπε, με πραξικόπημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου