ΠΑΤΡΑ : Εδω ...Πανεπιστήμιο


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Στο Πανεπιστήμιο επέστρεψαν, μετά από 21 μήνες διαθεσιμότητας κατά το μέγιστο (από τις 15/10/2013), συνολικά 79 υπάλληλοι: διοικητικοί, προσωπικό Η/Υ, βιβλιοθηκάριοι και βιβλιοθηκονόμοι, τεχνικοί, επιμελητές, φύλακες και νυκτοφύλακες.

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Στην 79η Σύνοδο Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των ελληνικών Πανεπιστημίων, που είχε συγκληθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης το διάστημα 25-27/6/2015, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών ετέθη το θέμα που αφορά στο δίκαιο αίτημα των μεταπτυχιακών φοιτητών για την ένταξη του επικουρικού έργου στις μισθωτές υπηρεσίες, ώστε να αποφευχθεί η υπερφορολόγησή τους. Η Σύνοδος ομόφωνα αποφάσισε να στείλει το αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών, για τις δικές του ενέργειες.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΩΦΩΝ
To 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης Κωφών, το σημαντικότερο συνέδριο του κλάδου της εκπαίδευσης κωφών παιδιών στον κόσμο και ένα από τα παλαιότερα συνέδρια της εκπαίδευσης γενικότερα, θα πραγματοποιηθεί από τις 6-9 Ιουλίου 2015 στην Αθήνα, με ευθύνη της Μονάδας Αγωγής Κωφών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου μας, που είναι το μοναδικό εξειδικευμένο κέντρο στην Ελλάδα όπου προσφέρονται προγράμματα σπουδών και υλοποιούνται έρευνες σχετικά με τους κωφούς και την εκπαίδευση τους. Το πρώτο συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1878 και έκτοτε, εκτός από κάποιες καθυστερήσεις λόγω Παγκοσμίων Πολέμων, πραγματοποιείται αδιαλείπτως κάθε 5 χρόνια σε διαφορετικές χώρες του κόσμου. Το Συνέδριο θα παρακολουθήσουν 1000 σύνεδροι από 70 χώρες, ενώ 560 περίπου ειδικοί και ερευνητές από 60 χώρες και από διάφορους επιστημονικούς κλάδους όπως της εκπαίδευσης κωφών, ψυχολογίας, γλωσσολογίας, ιατρικής, λογοπαθολογίας, τεχνολογίας, νευρογλωσσολογίας, γλωσσολογίας νοηματικής γλώσσας κ.ά., θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους ή των εφαρμογών τους σχετικά με την εκπαίδευση των κωφών και βαρηκόων παιδιών. Το Συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές, σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης κωφών και βαρηκόων, λογοθεραπευτές, ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γονείς, φοιτητές, καθώς και στην κοινότητα των κωφών. Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι η Αγγλική ομιλούμενη και η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ). Στο συνέδριο, που υποστηρίζεται από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, συμμετέχουν μεγάλες αντιπροσωπείες ερευνητών και Πρυτάνεις από περίφημα Πανεπιστήμια εξειδικευμένα στην εκπαίδευση κωφών και βαρηκόων. Συγχαίρουμε την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής Κωφών του Πανεπιστημίου μας Βενέττα Λαμπροπούλου, για την πρωτοβουλία της να πραγματοποιήσει τη σημαντικότατη αυτή επιστημονική διοργάνωση στη χώρα μας σε τόσο δύσκολες εποχές, και της ευχόμαστε καλή επιτυχία!

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Το Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου, στη νέα προπονητική περίοδο 2015-2016 (από Σεπτέμβριο 2015), προτίθεται να λειτουργήσει «Ακαδημίες Παιδιών» της πανεπιστημιακής κοινότητας και των σχολείων της Πανεπιστημιούπολης, ηλικίας 4-16 ετών. Σκοπός των αθλητικών ακαδημιών είναι η εκγύμναση των παιδιών σχολικής ηλικίας για τη διατήρηση και βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, η προσέγγιση βασικών τεχνικών σε διάφορα αθλήματα, η παιδαγωγική τους ενασχόληση και φυσικά η ψυχαγωγία τους. Οι προπονήσεις θα γίνονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και στο Κολυμβητήριο του Πανεπιστημίου, με παράλληλη διοργάνωση αθλητικών τουρνουά και δράσεων με αθλητικά σωματεία της ευρύτερης περιοχής, και θα πραγματοποιούνται από καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδίκευση στο ανάλογο άθλημα και με αξιόλογη επαγγελματική εμπειρία. Προσφέρονται τα αθλήματα: κολύμβηση - ποδόσφαιρο - αντισφαίριση - πετοσφαίριση - beach volley - καλαθοσφαίριση - κλασικός αθλητισμός - ρυθμική γυμναστική - πολεμικές τέχνες - χειροσφαίριση ή (και) κάποιο άλλο, αλλά για να λειτουργήσουν τα αθλήματα θα πρέπει να συμπληρώσουν, πριν το Σεπτέμβριο 2015, ικανοποιητικό αριθμό μικρών αθλητών και αθλητριών. Περισσότερες πληροφορίες στο: http://gym.upatras.gr/ (τηλ.: 2610 993055).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου