ΠΥΛΟΣ : Επρόσωποι της Κινεζικής Ένωσης ΦιλίαςΤο Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριο Καφαντάρη, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί εκπρόσωποι της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας, ύστερα από τη χθεσινή υπογραφή του Πρω
τοκόλλου Συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στους τομείς οικονομίας και πολιτισμού, προκειμένου να γνωρίσουν την περιοχή και να εξετάσουν την προοπτική αδελφοποίησης του Δήμου με Κινεζική Πόλη, γεγονός που θα υποστηρίξει κάθε μελλοντική συνεργασία σε οικονομικό, επιστημονικό, καθώς και σε πολιτισμικό επίπεδο.


Στην επίσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, στην Πύλο, ο κ. Καφαντάρης καλωσόρισε τα υψηλόβαθμα στελέχη της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας και τους ενημέρωσε για την ιστορία, την παράδοση και τις δράσεις του Δήμου. Έπειτα, οι παρευρισκόμενοι, συζήτησαν για τους τρόπους τόσο της διατήρησης και ενδυνάμωσης των δεσμών μεταξύ ελληνικού και κινεζικού λαού, όσο και της εμβάθυνσης των σχέσεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιπλέον μίλησαν για την προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, μέσω της δημιουργίας προϋποθέσεων, ανάπτυξης βιώσιμων τουριστικών σχέσεων.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας κ. Xuehe Yang, εντυπωσιασμένος από τη γραφικότητα της περιοχής, ευχαρίστησε τον κ. Καφαντάρη για τη θερμή υποδοχή, ενώ δεσμεύθηκε την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο περιοχών, ιδίως σε θέματα τουρισμού. Τέλος ο κ. Yang κάλεσε τον κ. Καφαντάρη στο διεθνές συνέδριο αδελφοποιημένων πόλεων που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Κίνα.
Ο κ. Καφαντάρης, δέχθηκε την πρόσκληση, δηλώνοντας: «Ουσιαστικά, σήμερα ξεκινά η προσπάθεια ανοίγματος ενός ακόμη δρόμου, που οδηγεί στην ανάπτυξη του τόπου μας, μέσα από τη συνεργασία που προτείνεται από την Κινεζική Ένωση Φιλίας. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, όντας ένα καθαρά εξωστρεφής δήμος, επιδιώκει πάντα τέτοιες συνεργασίες, που ως στόχο έχουν να ανοίξουν νέους ορίζοντες στην περιοχή. Οι κοινές δράσεις Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Πύλου-Νέστορος αποσκοπούν στη σύσφιξη τέτοιων σχέσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου