ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας επισκέφτηκαν δημοσιογράφοι του γερμανικού καναλιού ZDF


Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας επισκέφτηκαν  δημοσιογράφοι του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού ZDF προκειμένου να ενημερωθούν για το ρόλο του Φορέα, τα πλεονεκτήματα της περιοχής και την κατάσταση που βιώνει η Χώρα.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Μανιάτης τους ενημέρωσε αρχικά για το θεσμικό ρόλο του Φορέα ως Σύμβουλος της Πολιτείας και  ως Εκπρόσωπος των Παραγωγικών Τάξεων.

 Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν για τον πρωτογενή τομέα, την τυποποίηση και εξαγωγές των παραδοσιακών κυρίως προϊόντων, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι τυποποιητές και εξαγωγείς λόγω της κατάστασης που επικρατεί και προσδοκούν σε μια βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους.
Επίσης ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στον εισερχόμενο τουρισμό, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας για το οποίο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ίδρυσε το «Γραφείο Υποδοχής Συνεδρίων, Επισκεπτών και Θεματικού Τουρισμού Μεσσηνίας (KCVB)» που δίνει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε επενδυτή να πάρει άμεσα πληροφορίες για τον Νομό Μεσσηνίας και προσέφερε στους δημοσιογράφους έντυπο πληροφοριακό υλικό της Μεσσηνίας, που έχει επιμεληθεί το Γραφείο Υποδοχής.
Επισημάνθηκε ακόμα η δυνατότητα πρόσβασης στην περιοχή με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο με υποδομές που ήδη υπάρχουν όπως το αεροδρόμιο, το λιμάνι και το πολύ καλό οδικό δίκτυο από Αθήνα.
Αναφορά έγινε επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας το οποίο παρέχει σημαντικές υπηρεσίες και στους επισκέπτες τουρίστες, γεγονός πολύ σημαντικό για την επιλογή της Μεσσηνίας ως τόπο διαμονής ή διακοπών.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στην θετική εικόνα που έχουν οι ξένοι επισκέπτες για την Χώρα και εξέφρασε την ελπίδα να καταλήξει σύντομα η Ελλάδα σε μια βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου