ΤΡΙΠΟΛΗ : Εύη Τατούλη: Οι πολίτες έχουν κουραστεί από την κομματικοποίηση του κράτους

Στις πολιτικές εξελίξεις του σήμερα αλλά και στην ανησυχία της για το αύριο αναφέρθηκε η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Πρωινή Ενημέρωση". 
Η κυρία Τατούλη υπογράμμισε την ανάγκη που έχει η χώρα να κυβερνηθεί. "Εκείνο το οποίο με φοβίζει ιδιαίτερα είναι ότι θα μπούμε σε ένα νέο κύκλο διαπραγμάτευσης με στόχο την απομείωση του χρέους. Και πολύ φοβάμαι ότι αυτό που έχει ανάγκη η χώρα να κυβερνηθεί θα μείνει πίσω θεωρώντας εσφαλμένα κάποιοι στο μυαλό τους ότι θα πατήσουν κάποιο κουμπί και η οικονομία θα πάρει πάλι μπροστά και οι επενδύσεις θα έρθουν στη χώρα χωρίς να διαθέτουμε κάποια τεχνογνωσία για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους", είπε χαρακτηριστικά. 
 
"Αυτή  η συμφωνία ήταν ένας μονόδρομος έτσι όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι ποιος είναι εκείνος που θα δώσει τον απαραίτητο μανδύα κυβερνητικής ικανότητας προκειμένου να πορευτεί και μετά την υπογραφή αυτού του μνημονίου. Και με την ευθύνη αρκετών ΜΜΕ  ο καθένας βάζει το δικό του ερώτημα στο δημόσιο διάλογο. Αυτά δεν είναι τα επί της ουσίας διλήμματα του Έλληνα πολίτη. Υπάρχει μεγάλη μερίδα Ελλήνων συμπολιτών μας που θεωρεί ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο που είτε ευρώ είτε δραχμή είναι το ίδιο για εμάς. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος. Για να πεισθούν οι συμπολίτες μας οφείλουμε να καταθέσουμε μία αξιόπιστη πρόταση. Το σημαντικό σήμερα είναι το ποιος είσαι και τι λες. Αυτό είναι το σημαντικότερο διακύβευμα από εμάς ως ΝΔ και αυτό έχει να κάνει και με νέα πρόσωπα και με νέες πολιτικές. Το πρόβλημά μας είναι ποιος είναι ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα που όλοι αποδεχόμαστε ότι η πραγματικότητα είναι κοινή. Το θέμα είναι ποιος μπορεί να τη διαχειριστεί". 
Η πολιτευτής Αρκαδίας υπογράμμισε ότι οι πολίτες ζητούν συγκεκριμένα μέτρα και έχουν κουραστεί από την κομματικοποίηση του κράτους. "Από καλές προσθέσεις έχουμε χορτάσει όλοι. Το ζήτημα στην πολιτική είναι το αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τη λέει επίπονη διαπραγμάτευση. Η διαπραγμάτευση του εκλιπόντος υπουργού Οικονομίας δεν παρουσιαζόταν στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπως γινόταν. Είναι ωραία η θεωρητικολογία, όμως πρέπει να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι. Ακούω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει κάτι καινούργιο γιατί οι πολίτες έχουν βαρεθεί το παλιό. Τι λευκή επιταγή δίνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να ξαναφτιάξει ένα κομματικό κράτος; Οι πολίτες βαρέθηκαν την κομματικοποίηση του κράτους. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί έρχεται το νέο να κάνει αυτό που έκανε το παλιό".
Η κυρία Τατούλη ανέφερε ακόμη ότι η χώρα χρειάζεται βαθιά θεσμικές αλλαγές. "Οι κυβερνώντες πρέπει να δώσουν μία διάρκεια στη δημόσια διοίκηση. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι βαθιές θεσμικές αλλλαγές. Από σήμερα όλοι πρέπει να εργαστούμε προς κάποια κατεύθυνση. Έχω κάποια ιδιαίτερη άποψη. Ο καθένας εκπορεύεται από μία τοπική κοινωνία. Εγώ ας πούμε προέρχομαι από την Αρκαδία. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για πραγματική συναίνεση, όλοι οι βουλευτές πρέπει να απευθυνθούν στην τοπική τους κοινωνία. Όταν νοσεί ο οργανισμός απευθυνόμαστε στο κύτταρο. Θα καλέσω και άμεσα όλους τους συμπατριώτςς μου που ασχολούνται με την πολιτική να δουν τις προτεραιότητες ο καθένας προκειμένου να μπορέσουμε να βρούμε μία λύση και σε επαφή με την περιφέρεια και το κράτος. Μία από τις προτεραιότητες αυτής της κυβέρνησης είναι η ακόμη παραπάνω αποκέντρωση", κατέληξε η κυρία Τατούλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου