ΠΑΤΡΑ : Πρόταση για προάσπιση παραδοσιακής τεχνικής παραγωγής αυγοτάραχουΠρόταση προς την αρμόδια Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την προάσπιση της παραδοσιακής τεχνικής παραγωγής αυγοτάραχου.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος παράγονται σημαντικές ποσότητες αυγοτάραχου, το οποίο αποτελεί ένα προϊόν με μεγάλη παραδοσιακή αξία για την περιοχή και ταυτόχρονα συνεισφέρει στην οικονομία του πρωτογενούς τομέα. Ο τρόπος παραγωγής του είναι ιδιαίτερος, παγιωμένος επί μεγάλο χρονικό διάστημα και αποτελεί την αιτία που το αυγοτάραχο αποκτά τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που το αναδεικνύουν.
Επομένως, αποτελεί ένα προϊόν, σύμφωνα και με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, που παράγεται με παραδοσιακή τεχνική, η οποία πρέπει να προστατευθεί, μέσω της θέσπισης παρέκκλισης στο πλαίσιο των παραδοσιακών τεχνικών.
Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, μαζί με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες Αλιείας και κυρίως τους ενδιαφερόμενους αλιείς και παραγωγούς αυγοτάραχου, θα συνεισφέρουν στην καταγραφή της τεχνικής παραγωγής του αυγοτάραχου και θα υποστηρίξουν την υγιεινή της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και την αναγκαιότητα αυτής προκειμένου να παράγεται αυγοτάραχο με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
«Τα παραδοσιακά προϊόντα και ο πρωτογενής τομέας αποτελούν έναν σημαντικότατο θησαυρό για την Περιφέρειά μας και η στόχευσή μας προς αυτή την κατεύθυνση είναι διαρκής, ώστε να προωθήσουμε προϊόντα τέτοιας ανώτερης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας» υπογραμμίζει σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου