ΠΑΤΡΑ : Ενεργός συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής» ΑχαΐαςΚαι φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας και στηρίζει τις ενημερωτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο φθινόπωρο.
Στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας με την πρόεδρο του Συλλόγου Λιολιώ Κολυπέρα, την κοινωνική λειτουργό του «Άλματος Ζωής» Κλεοπάτρα Τζιομάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπο και την Εκτελεστική Γραμματέα της Π.Δ.Ε Διονυσία Μαράτου, συζητήθηκε ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων για το 2015.

Συμφωνήθηκε να υπάρχει στενότερη συνεργασία και για μία ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να συμμετέχει ενεργά στο κάλεσμα των μελών του «Άλματος Ζωής» για την φετινή εκστρατεία που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, ο οποίος είναι ο μήνας ενημέρωσης, κινητοποίησης και απομυθοποίησης του καρκίνου του μαστού
«Είμαστε πάντοτε στο πλευρό όσων προσφέρουν εθελοντικά ,παρέχοντας βοήθεια σε συνανθρώπους που πραγματικά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ή έχουν ανάγκη στήριξης κάθε μορφής. Θέλουμε και συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στις σημαντικές δράσεις που έχουν ως στόχο την ενημέρωση των συμπολιτών μας για αυτό το σοβαρό ζήτημα, περνώντας τους παράλληλα, και το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Να σημειωθεί πως αντίστοιχη συμμετοχή είχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τόσο πέρσι με τη δράση «Pink the Port», όσο και πρόπερσι με την εκδήλωση «Pink the Bridge» και το πέρασμα της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης Ευαισθητοποίησης Πολιτών για την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας σε συνεργασία με φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου