ΠΑΤΡΑ : Παναχαϊκό όρος: Ένα συναπάντημα διαφορετικό από τα άλλα




Ένα αυθεντικό και γνήσιο ελληνικό συναπάντημα εξελίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουλίου στη θέση Πρασούδι, του Παναχαϊκού, στις παρυφές της κορυφής Παλαβός και σε υψόμετρο 1760μ.
Ήταν ένα συναπάντημα μεταξύ κατοίκων οικισμών και χωριών της όμορφης και άγνωστης σε πολλούς,  ορεινής αυτής περιοχής, με επίκεντρο το Δαμακίνι και το Σαλμενίκο, που έχει καθιερωθεί πλέον και γίνεται κάθε χρόνο  την πανσέληνο του Ιουλίου.


















Η ιδέα ξεκίνησε πριν 13 χρόνια. Ήταν το 2003 όταν μια μικρή παρέα έστησε μικρό γλέντι με δική της τοπική κουζίνα και καλό κρασί. Οι αρχικές προσκλήσεις λίγων φίλων να συμμετάσχουν έγιναν χρόνο με το χρόνο περισσότερες και στις τελευταίες συναντήσεις, όπως η φετινή, οι  συμμετέχοντες ξεπερνούν τα 100 άτομα.
Ψυχή της πρωτοβουλίας από το ξεκίνημά της μέχρι και σήμερα, ο αεικίνητος και δραστήριος παπα-Γρηγόρης Μαμαλής, εφημέριος στις Καμάρες, μαζί με καλούς φίλους και συνεργάτες, όπως ο Γιώργος Αθανασόπουλος, συνταξιούχος αστυνομικός.
Στη φετινή συνάντηση έδωσε το παρόν και πολυμελής ομάδα του τμήματος Πάτρας τοτ Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου, που αποτελούσαν οι: Μιχάλης Μαράζης πρόεδρος, Χρήστος Γάτσης, Θεόδωρος Κωτσάκης, Ντίνος Δελέγκος, Πέτρος Καθρέπτας, Θανάσης Αθανασιάδης, Παύλος Μπαλταγιάν, Όλγα Λαχανά, Κώστας Σκούρας, Σταμάτης Σκούρας και Ανδρέας Α. Βρης.  Ηταν επίσης εκεί ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Αθανάσιος Παναγόπουλος που  απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό καθώς και ο γνωστός δικηγόρος Βαγγέλης Τρίγκας.
Μια ομάδα ορειβατών , πέρα από το πανηγύρι, απόλαυσε και μία σύντομη ειδιλιακή πεζοπορία από το καταφύγιο Πρασούδι προς την κορυφή Βοδιάς, έχοντας πανοραμική θέα την ενδοχώρα της Αχαΐας αλλά και 'ολο τον πατραϊκό κόλπο, την Πάτρα και τήν Αιτολοακαρνανία ακριβώς την ώρα ενός μαγευτικού ηλιοβασιλέματος που μ.ονο η περιοχή προσφέρει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου