Πατέρας έχασε γυναίκα και πέντε παιδιά ανοιχτά της Καλύμνου

Ο θάνατος των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο στην προσπάθεια τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ευρώπη είναι ένα γεγονός τραγικό. Το δράμα όμως δεν είναι μικρότερο για αυτούς που διασώζονται και μένουν πίσω να μετρούν τις απώλειες...
Στο νέο ναυάγιο που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα ανοιχτά της Καλύμνου, ξεκληρίστηκε μία ολόκληρη οικογένεια ξεκληρίστηκε, με μόνο διασωθέντα τον πατέρα που έχασε γυναίκα και 4 παιδιά. Ένα ακόμη παιδί του αγνοείται.


Όπως έκανε γνωστό το Λιμενικό, το πλαστικό πλοιάριο το οποίο βυθίστηκε κοντά στην νησίδα Καλολίμνου στα ανοιχτά της Καλύμνου, μετέφερε 20 πρόσφυγες συνολικά και ανατράπηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.
Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος από το Στρατιωτικό Φυλάκιο Φάρου της νησίδας Καλόλιμνου για τον εντοπισμό ανθρώπων στη θάλασσα στην περιοχή. Άμεσα πήγαν στην περιοχή τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ενώ κινητοποιήθηκαν ελικόπτερα SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και του FRONTEX. καθώς και παραπλέοντα σκάφη.
Από περιπολικά σκάφη του Λιμενικού εντοπίστηκαν και διασώθησαν 11 άτομα με συμπτώματα υποθερμίας, ενώ ανασύρθηκαν και 4 νεκροί. Επίσης στη νησίδα Καλολίμνου εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν δυο ακόμα άτομα που είχαν κολυμπήσει μέχρι εκεί μόνοι τους. Ένας εξ αυτών ήταν ο τραγικός πατέρας, που ενημέρωσε τους λιμενικούς ότι έχασε την οικογένεια του. Τα παιδιά του ήταν από 2 έως 16 ετών.
Οι δεκατρείς 13 διασωθέντες και τα 4 νεκρά παιδιά (3 κορίτσια και 1 αγόρι) μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλύμνου, ενώ 6 διασωθέντες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου.
Από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και διενεργείται προανάκριση, ενώ οι έρευνες προς εντοπισμό των τριών (03) αγνοουμένων (1 άνδρα, 1 γυναίκας και 1 παιδιού) συνεχίζονται.
Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εκφράζει την θλίψη του και τη βαθιά του οδύνη, για το τραγικό αυτό συμβάν, που είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών, ανάμεσα τους και μικρών παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου