ΠΑΤΡΑ : Το ιστορικό κτίριο του Κήρυκα «στα Χέρια του θεού» Eγκαίνια του νέου χώρου του Κοινωνικού συσσιτίου "Άρτος Αγάπης" της Μητροπόλεως


Λαμπρά ήταν τα εγκαίνια  χθες Δευτέρα 28 Νοεμβρίου , των νέων εγκαταστάσεων της Φιλανθρωπικής δράσης της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών στο κοινωνικό συσσίτιο «Άρτος Αγάπης» που θα στεγάζεται στην οδό Φιλοποίμενος 27 στο κέντρο της Πάτρας, στο κτίριο όπου άλλοτε στεγάζονταν τα γραφεία των εφημερίδων Εθνικός και Ημερήσιος Κήρυξ Πατρών της οικογένειας Βρη.
Το κτίριο στο πίσω τμήμα του συνορεύει με το «Άξιον Εστί» όπου βρίσκονται και τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αγοράστηκε και πλέον ανήκει στην Μητρόπολη.
Στον ισόγειο, που εγκαινιάστηκε, θα στεγάζεται πλέον η κεντρική δομή των κοινωνικών συσσιτίων της Μητροπόλεως, όπου θα εργάζεται και μάγειρας - σεφ.
Οι υπόλοιποι όροφοι του κτιρίου θα διαμορφωθούν έτσι ώστε να δημιουργηθούν περίπου 12 δωμάτια για τη φιλοξενία απόρων φοιτητών.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος συμπαραστούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ.  Χρύσανθο, τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτη Αρτέμιο Αργυρόπουλο και άλλους ιερείς. Η συγκίνηση και η χαρά ήταν μεγάλη ενώ το παρών έδωσε και πολύς κόσμος.
Η εκδήλωση των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των φετινών Πρωτοκλητείων που όπως πάντα είναι αφιερωμένα στον Πολιούχο των Πατρών Απόστολο Ανδρέα.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, οι βουλευτές Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος και Ανδρέας Κατσανιώτης, ο πολιτευτής Άγγελος Τσιγκρής, , ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, ο δημοσιογράφος Ανδρέας  Α. Βρης, ο δικηγόρος Πέτρος Ρηγάτος, ο κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου