Εγκαίνια Κορίνθου-Πατρών: Όλα τα ονόματα των σηράγγων


Στην ονοματοδοσία των νέων σηράγγων της Κορίνθου-Πατρών, που θα συνδέουν πλέον με ασφάλεια και ταχύτητα την Κόρινθο και την Πάτρα, προχώρησε σήμερα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, υπογραμμίζοντας τον συμβολισμό των ονομάτων και τα μηνύματα που εκπέμπουν. 
 
 
 
 
Από τα ονόματα αυτά που σίγουρα ξεχωρίζουν είναι του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου καθώς και του Νίκου Τεμπονέρα.
Συγκεκριμένα, στο νομό Κορινθίας η σήραγγα στο Χελιδόνι παίρνει το όνομα του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Διογένη, στο Δερβένι και στα Μαύρα Λιθάρια των οπλαρχηγών της επανάστασης Νίκου Πετμεζά και Παναγιωτάκη Γεραρή αντίστοιχα.
Στο νομό Αχαΐας η σήραγγα της Αιγείρας παίρνει το όνομα του φοιτητή Πάνου Μυλωνά, της Ακράτας του καπετάν Νικήτα Νικόλαου Πολυκράτη, του Πλατάνου του ποιητή Κωστή Παλαμά, της Βολίμης το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, του Πανόρμου του Νίκου Τεμπονέρα και τέλος η σήραγγα της Παναγοπούλας παίρνει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου