ΠΑΤΡΑ :Το βιβλίο του γιατρού Σπύρου Παπουτσάκη παρουσιάζεται αύριο Τετάρτη Οι εκδόσεις «Το Δόντι»παρουσιάζουν το βιβλίο του ΣπύρουΠαπουτσάκη«Βήματα – Το οδοιπορικό ενός χειρουργού» τηνΤετάρτη 26 Απριλίου, ώρα 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο«Βυζαντινό» (Ρ. Φεραίου 106, Πάτρα).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Διαμαντόπουλος και ο λογοτέχνης και δημοσιογράφος Σταύρος Ιντζεγιάννης.
Μετά από μια μακρά και απαιτητική πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπου εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε ως γενικός χειρουργός (στρατιωτικός και εν συνεχεία πολίτης), ο Σπύρος Παπουτσάκης καταγράφει εμπειρίες και αναμνήσεις, για να τις μοιραστεί με παλιούς και νέους συναδέλφους. Στο βιβλίο του κάνει μια περιήγηση σε τόπους, νοσοκομεία, κλινικές και ανθρώπους που συνέβαλαν στην επαγγελματική του εξέλιξη.

Στις σελίδες του βιβλίου σκιαγραφείται η πρόοδος της Χειρουργικής κατά τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ οι προβληματισμοί, οι απογοητεύσεις, αλλά και η χαρά της προσφοράς και της επιβράβευσης των κόπων του συγγραφέα συνοδεύουν την αφήγηση.Ο Dr. Σπύρος Παπουτσάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Αποφοίτησε το 1955 από τη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και πήρε δίπλωμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της οποίας τυγχάνει Διδάκτωρ Χειρουργικής.
Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στην Ελλάδα και την Αγγλία. Εξάσκησε την Κλινική Χειρουργική επί μία 25ετία σε Στρατιωτικά και Κρατικά Νοσοκομεία Ελλάδας και Λευκωσίας Κύπρου. Μετά την αποστρατεία του το 1981 διαμένει μόνιμα στην Πάτρα. Έχει δημοσιεύσει 10 βιβλία (ιατρικά και λογοτεχνικά) και 70 επιστημονικές εργασίες. Έχει μεταφράσει 2 ξένα βιβλία χειρουργικής και 35 ξένα ιατρικά άρθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου