Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

mitsotakis 0Πλήθος κόσμου συρρέει από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (31/05/2017) στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, όπου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού έφτασε στις 07:00 το πρωί στη Μητρόπολη, όπου έγινε δεκτή από τιμητικό άγημα.

Η υποδοχή του φερέτρου που ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία έγινε από τιμητικό άγημα, ενώ στο χώρο της Μητρόπολης βρέθηκαν τα παιδιά και τα εγγόνια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αλλά και πλήθος κόσμου.
Η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού ξεκινά στις 15:00 και πραγματοποιείται με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού.
Στη συνέχεια, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα μεταφερθεί στον αερολιμένα της Ελευσίνας και από εκεί με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 θα γίνει η μεταφορά της στα Χανιά
Σημειώνεται πως η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ. Θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00. Κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του εκλιπόντος, με σχετική επιστολή της προς το υπουργείο Εσωτερικών, η κηδεία δεν θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη.
Εξάλλου, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, θα τηρηθεί τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του, ενώ έως και την ημέρα της κηδείας του θα αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των τραπεζών.
Από τη Δευτέρα 29 Μαΐου, έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 4.000 άτομα έχουν υπογράψει σε αυτό.

Στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Άννα-Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου