ΠΑΤΡΑ : Κοινο_Τοπία και Πολίτες Εν Δράσει συμμετείχαν με ενημερωτικό κιόσκι στο 2ο Pride


Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr και οι Πολίτες Εν Δράσει www.politesendrasei.gr μαζί με άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις του χώρου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προαγωγής υγείας συμμετείχαν με ενημερωτικό περίπτερο στο 2ο LGBTQI+ Πάτρας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Ιουνίου στο μόλο της Αγ. Νικολάου στην Πάτρα.





 


























 

Στο κιόσκι της Κοινο_Τοπίας και των Πολιτών Εν Δράσει που συστεγάστηκαν με αυτό του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) / Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων εθελοντές των οργανώσεων ενημέρωσαν το κοινό της Πάτρας για τα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας (Lesbian, Gay, Bi, Trans, Queer, Intersex, +) αλλά και για τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικότερα.
Οι δεκάδες εκατοντάδες πολίτες, κυρίως νέοι, που έδωσαν το παρόν στις εκδηλώσεις του 2ου Pride Patras, του πολύχρωμου Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την απελευθέρωση φύλου, σώματος, σεξουαλικότητας όπως αυτοπροσδιοριζόταν, πέρασαν και από τα κιόσκια των κοινωνικών φορέων, πήραν ενημερωτικό υλικό, αντάλλαξαν απόψεις με τους εκπροσώπους των οργανώσεων για το σύνολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και χόρεψαν στο μεγάλο πάρτι που ακολούθησε τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ένα σύνολο θεμελιωδών δικαιωμάτων ή εγγυήσεων, ξεκινώντας με το δικαίωμα στη ζωή. Κανείς δεν οφείλει να κερδίσει τα ανθρώπινα δικαιώματά του. Πρόκειται για αναφαίρετα δικαιώματα από τη στιγμή της γέννησης κάθε ανθρώπινου όντος που σημαίνει ότι κανένας άνθρωπος οπουδήποτε στον κόσμο δε θα πρέπει να στερείται τα δικαιώματά του ποτέ και για κανένα λόγο.
Παρ' όλα αυτά, τα άτομα συχνά αντιμετωπίζουν διακρίσεις σε πολλαπλά επίπεδα και για διάφορους λόγους συμπεριλαμβανομένου του φύλου, φυλής, εθνικότητας, συμμετοχής σε μειονότητα, αναπηρίας ή άλλους λόγους. Ένα άτομο μπορεί να στιγματιστεί ή περιθωριοποιηθεί από τους άλλους με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η σεξουαλικότητά του.
Σύμφωνα με τα προτάγματα των διοργανωτών του 2ο LGBTQI+ Πάτρας τα ζητούμενα και διεκδικούμενα είναι η απελευθέρωση φύλου – σώματος – σεξουαλικότητας.
Απελευθέρωση Φύλου: Ελευθερία αυτοπροσδιορισμού ανεξαρτήτως των γενετήσιων χαρακτηριστικών και αναγνώριση της ταυτότητας του ατόμου με βάση μόνο την προσωπική του απόφαση για το πως αυτοπροσδιορίζεται.
Απελευθέρωση Σώματος: Απενοχοποίηση και αποδόμηση των ιδεών που έχει η κοινωνία για το σώμα. Δυνατότητα να αποφασίζει το άτομο πως το διαχειρίζεται (π.χ. ενδυμασία, πώς το παρουσιάζει) και, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά φύλου, το σώμα να ανήκει στην αυτοδιάθεση του ατόμου.
Απελευθέρωση Σεξουαλικότητας: Η δυνατότητα ελεύθερης ύπαρξης/πλεύσης στο φάσμα έκφρασης της σεξουαλικότητας, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις εκφάνσεις της χωρίς απαραίτητα να τις προσδιορίζει και να αναγκάζει το άτομο να δεσμεύεται σε μια απ’ αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου