ΠΑΤΡΑ : στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».



Συνεδρίασε, η Οργανωτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον Δήμο, τα Σωματεία και τους Φορείς, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για την οργάνωση της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης, την Κυριακή 25 Ιούνη, στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».
Η Οργανωτική Επιτροπή συζήτησε τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επιτυχία της πορείας και συνολικά της κινητοποίησης, όπως και τα ζητήματα που αφορούν στην ασφαλή συμμετοχή όσων θα πάρουν μέρος.

Η Οργανωτική Επιτροπή, επισημαίνει:
·        Το πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια και η πρόληψη κάθε ανεπιθύμητου συμβάντος που θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά μας.
·        Αν δεν είμαστε βέβαιοι ότι αντέχουμε να περπατήσουμε όλη την διαδρομή (περίπου 15 χιλιόμετρα), συμμετέχουμε στην απόσταση που είναι στις δυνατότητές μας ή βρισκόμαστε απ’ ευθείας στη γέφυρα.
·        Όπου αισθανόμαστε κούραση ή δυσφορία ζητάμε την βοήθεια της οργανωτικής επιτροπής. Όποιο πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζουμε, ειδοποιούμε για βοήθεια τους γιατρούς μας.
·        Αν υπάρχουν γνωστά προβλήματα υγείας (υπέρταση, διαβήτης καρδιοπάθειες κ.λπ.), ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του γιατρού μας ή τον συμβουλευόμαστε πριν από την έναρξη της πορείας.
·        Ξεκινάμε την πορεία ξεκούραστα και μετά από ένα καλό πρωινό.
·        Ο καιρός είναι ζεστός με ηλιοφάνεια. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι επιβλαβής. Φοράμε ΚΑΠΕΛΟ, ανοιχτόχρωμα ελαφρά και άνετα ρούχα.
·        Προσοχή στα παπούτσια να είναι άνετα στο περπάτημα και να είναι δοκιμασμένα. Αποφεύγουμε ολοκαίνουργια, αφόρετα υποδήματα. Φοράμε κάλτσες.
·        Φοράμε γυαλιά ηλίου. Χρήση αντηλιακού στα ακάλυπτα μέρη του σώματος.
·        Συχνή ενυδάτωση, κυρίως με δροσερό νερό. Αποφυγή αλκοολούχων ποτών. Κατανάλωση ελαφράς τροφής (μπάρα δημητριακών – τοστ – μπανάνα κ.λ.π.) κατά την πορεία.
·        Έχουμε μαζί μας τα προγραμματισμένα φάρμακά μας ή αυτά που μας έχει συστήσει ο γιατρός μας σε περίπτωση ανάγκης.
·        Αν έχουμε μαζί μας μικρά παιδιά να είναι πάντα κάτω από την επίβλεψή μας και την φροντίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου