ΑΘΗΝΑ : Μεγάλη νίκη της παράταξης «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» στην ΕΣΗΕΑ

Ως επιτυχία της παράταξης «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» εγγράφονται οι εκλογές που διεξήχθησαν στην ΕΣΗΕΑ, τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική ένωση της χώρας. Συνολικά ψήφισαν 3.109 μέλη της από τα περίπου 6.000 ενεργά. Εγκυρα ήταν 2.851 ψηφοδέλτια, άκυρα τα 169 και λευκά τα 89.

 

 

 

Η προσέλευση κρίθηκε ικανοποιητική, αν και οι ψηφίσαντες ήταν τελικά περίπου 100 λιγότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2015Η παράταξη «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», με επικεφαλής τη Μαρία Αντωνιάδου, αύξησε τις έδρες της από τέσσερις σε πέντε, ενώ πολύ πίσω δεύτερη ήταν η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος», που κινείται στο χώρο της Αριστεράς και έλαβε μόλις μία έδρα. Ενδεικτικό της διαφοράς είναι ότι οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι έλαβαν 1.345 ψήφους, ενώ η Συσπείρωση μόλις 305!

Τα αποτελέσματα όπως ανακοινώθηκαν από την εφορευτική επιτροπή της ΕΣΗΕΑ:
1. Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»: 1345 (5).
2. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»: 305 (1)
3. Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)»: 287 (1)
4. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»: 259 (1)
5. ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΡΤ»: 255 (1)
6. «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»: 222 (1)
7. ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»: 178 (1)
Το νέο ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαρτίζουν οι Μαρία Αντωνιάδου, Αρια Αγάτσα, Χρήστος Μαζανίτης, Μάκης Διόγος και Αγγελική Γυπάκη από τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους», Σταύρος Καπάκος από τη «Συσπείρωση», Γιάννης Αγγελης από την «Πρωτοβουλία για την ανατροπή», Γιώργος-Νικόλαος Μηλιώνης από τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία», Δημήτρης Τσαλαπάτης από την «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων», Νανά Νταουντάκη από τους «Μαχόμενους» και Χρήστος Κυρίτσης από τους «Αδέσμευτους Δημοσιογράφους».
Ολοι αυτοί καλούνται να βρουν λύσεις σε έναν χειμαζόμενο από την κρίση κλάδο και εν μέσω τεκτονικών μεταλλάξεων στον χώρο των ΜΜΕ παγκοσμίως.
Πηγή: PROTAGON

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου