ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ : ΟΧΙ στη σπατάλη νερούΕ Π Ε Ι Γ Ο Υ Σ Α   Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η -
Περιορίζουμε, την κατανάλωση του νερού, γιατί σεβόμαστε, το διπλανό μας, το συγχωριανό μας, το γείτονά μας, το συγγενή μας
ΟΧΙ στη σπατάλη νερού, ΝΑΙ στη συνετή χρήση του, ΝΑΙ στο σεβασμό του διπλανού μας
ΝΑΙ στην επάρκεια του νερού για όλους μας, ΟΧΙ στη σπατάλη του
 

Οι καιρικές συνθήκες της καλοκαιρινής περιόδου που μόλις άρχισε (υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασία κλπ.) σε συνδυασμό με την καθιερωμένη έλευση στην Πόλη και στα Χωριά μας μεγάλου αριθμού συγγενών μας, συμπολιτών μας, κατοίκων μας, αλλά και επισκεπτών, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, επιβάλλουν, όλοι μας, να φροντίζουμε ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού για την ύδρευση και τις οικιακές και προσωπικές μας ανάγκες.
Ασφαλώς και είναι γνωστή σ’ όλους, η υποχρέωση να διαχειριζόμαστε ορθολογικά το νερό που πίνουμε, να μην το καταναλώνουμε υπερβολικά και αλόγιστα, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, να μην το καταναλώνουμε για άρδευση περιβολιών, κήπων ή για άλλες χρήσεις και να το προστατεύουμε, ώστε να φθάνει για να πίνουμε και να εξυπηρετούμε τις απαραίτητες οικιακές και προσωπικές μας ανάγκες.
Η υποχρέωση όλων μας, είναι, να προσέχουμε το νερό, για να έχουμε νερό.
Παρά την υποχρέωση αυτή, που έχουμε, όλοι μας, παρατηρείται ότι, από συμπολίτες μας, γίνεται χρήση και κατανάλωση νερού και μάλιστα υπερβολική και αλόγιστη, από το δίκτυο ύδρευσης για το συνεχές πότισμα, περιβολιών, με οπωροκηπευτικά, μεγάλης έκτασης κήπων, με λουλούδια, γκαζόν και λαχανικά καθώς και για το επανειλημμένο πλύσιμο ή την κατάβρεξη αυλών, πλατειών ή δρόμων.
Σε όλες, σχεδόν, τις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας, έχει παρατηρηθεί, τα προηγούμενα καλοκαίρια,, συμπολίτες μας να μη σέβονται τους γείτονες, τους συγγενείς και τους συγχωριανούς τους και να ποτίζουν τα περιβόλια και τους κήπους τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει και να μην επαρκεί το νερό για οικιακή χρήση, που έχει απόλυτη προτεραιότητα, έναντι κάθε άλλης χρήσης του νερού. Αυτή η πρακτική των συμπολιτών μας, το καλοκαίρι αυτό, δεν πρέπει να συνεχισθεί.
Γι’ αυτό, και εφέτος το καλοκαίρι, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, με τη συνδρομή υπαλλήλων του δήμου, θα διεξάγουν μέτρηση των υδρομετρητών, εντατικούς ελέγχους στο δίκτυο, στις καταναλώσεις και στις παροχές ύδρευσης, και σ’ όσες περιπτώσεις διαπιστώσουν ότι γίνεται υπερβολική και σπάταλη – αλόγιστη χρήση και κατανάλωση νερού ύδρευσης για άρδευση, πότισμα περιβολιών, κήπων, κ.λ.π. θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από το νόμο και τον κανονισμό ύδρευσης χρηματικά πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις, που φθάνουν μέχρι και 500 ευρώ, για κάθε παράβαση.
Σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης προβλέπεται ημερήσια κατανάλωση ενός (1) κυβικού μέτρου για παροχές οικιών και καταστημάτων και ημερήσια κατανάλωση διακοσίων (200) λίτρων σε παροχές κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων (στάβλοι).
Σε περίπτωση που υπερβαίνονται τα παραπάνω όρια, με την υπερκατανάλωση και σπατάλη του νερού, εκτός από τα πρόστιμα, και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα διακόπτεται η παροχή και θα επιβάλλονται και οι άλλες νόμιμες κυρώσεις.
Όλοι μας πρέπει να αυτοπεριορίσουμε την κατανάλωση του νερού, να κάνουμε ορθολογική, λελογισμένη και «σοφή» χρήση του, ώστε αυτό το καλοκαίρι να μη λείψει το νερό από κανένα σπίτι.
Όλοι μας πρέπει να προσέχουμε το νερό, για να έχουμε νερό.
ΟΧΙ στη σπατάλη νερού, ΝΑΙ στη συνετή χρήση του, ΝΑΙ στο σεβασμό του διπλανού μας
ΝΑΙ στην επάρκεια του νερού για όλους μας, ΟΧΙ στη σπατάλη του


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου