ΠΑΤΡΑ : Παρουσιάζεται την Τετάρτη ο οδηγός για την εστίαση του Νίκου Αγγελακόπουλου




Ένα ολοκληρωμένο βοήθημα για την τέχνη της εστίασης που στηρίζεται στην πράξη και στην καθημερινή εμπειρία αποτελεί η «Εστίαση» του Νίκου Αγγελακόπουλου (εκδ. «Το Δόντι») που θα παρουσιαστεί τηνΤετάρτη7 Ιουνίου, ώρα 8.30 μ.μ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του Μέγαρου Πραπόπουλου (Φιλοποίμενος 36-42), δίπλα στο βιβλιοπωλείο «Το Δόντι».Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Σάκης Χαλικιάς, πρ. ιδιοκτήτης του μπιστρό «Σάκης».
Το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο στον επαγγελματία σεφ ή εργαζόμενο, αλλά και στον σπουδαστή και στον οικοδεσπότη ή την οικοδέσποινα που θέλουν ναπαρουσιάσουν κάτι διαφορετικό στους προσκεκλημένους τους.
 
















Τα θέματά του αγγίζουν όλες τις πλευρές του χώρου: Το εστιατόριο και τη μαγειρική, τα τρόφιμα και τα ποτά, τις πρώτες ύλες και τη δομή της κουζίνας, τον καφέ και το παγωτό. Μαζί με τη βασική ορολογία και τους ορισμούς, ο αναγνώστης θα συναντήσει αρκετές διαφορές σε σχέση με τηντυπική θεωρία της εστίασης. Η διαφοροποίηση αυτή είναι, όμως, ουσιαστική, καθώς περιλαμβάνει ό,τι και όπως λέγεται, ακούγεται και συμβαίνει στηνκουζίνα, την τραπεζαρία κ.λπ.

Ο Νίκος Αγγελακόπουλος γεννήθηκε το 1960 στην Πάτρα όπου και κατοικεί. Eίναι παντρεμένος με την Αιμιλία Ρόζα και έχει δύο παιδιά, τον Βασίλη και τον Ιωσήφ. Σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της εστίασης για βιοποριστικούς λόγους. Αν και είναι πτυχιούχος ηλεκτρονικός δεν εργάστηκε ποτέ στον συγκεκριμένο τομέα.
Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στον χώρο της εστίασης αρχικά ως υπάλληλος και αργότερα ως υπεύθυνος σε διάφορα καταστήματα και ξενοδοχεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επί 27 χρόνια υπήρξε ιδιοκτήτης καταστημάτων αναψυχής. Τα έτη 2007-2009, διετέλεσε εκπαιδευτής σε ΙΕΚ της Πάτρας, στην ειδικότητα του τεχνικού μαγειρικής τέχνης, διδάσκοντας στα εργαστήρια την τέχνη της μαγειρικής, τεμαχισμό των κρεάτων, διακοσμητική παρασκευασμάτων και ζαχαροπλαστική - αρτοποιία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου