ΠΑΤΡΑ : 46οΕτήσιο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Βιβλιοθηκών LIBER 2017



Το 46ο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Βιβλιοθηκών LIBER 2017 θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Πάτρα, από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου 2017, ενώ οι προσυνεδριακές συναντήσεις, εκδηλώσεις και σεμινάρια ξεκινούν την Κυριακή 2 Ιουλίου. Θέμα του συνεδρίου είναι η δημιουργία και διάχυση της γνώσης στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει αναλάβει η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών και η 46η έκδοση του συνεδρίου αποτελεί την πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Ελλάδα και στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
To LIBER (Ligue des Bibliotheques Europeennes de Recherche - Association of European Research Libraries) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο των Ευρωπαϊκών βιβλιοθηκών, ιδρύθηκε το 1971 και αυτή τη στιγμή συμμετέχουν ως μέλη περισσότερες από 400 βιβλιοθήκες, από 40 περίπου χώρες.
 
Ο χώρος διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το συνέδριο θα ανοίξει με ομιλία του Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος Φίλιππου Τσιμπόγλου και θα κλείσει με ομιλία της κυρίας JuliaReda, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Κόμμα Πειρατών Γερμανίας (Piratenpartei Deutschland). Στο υπόλοιπο πρόγραμμα, περισσότεροι από 300 σύνεδροι θα ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις, ενώ θα παρουσιαστούν επίσημα οι στρατηγικές επιλογές του LIBER για την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών ερευνητικών βιβλιοθηκών στο διάστημα 2018-2022.
Η γλώσσα διεξαγωγής των παρουσιάσεων είναι τα αγγλικά.
Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριομπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: http://liber2017.lis.upatras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου