ΠΑΤΡΑ : «Λαϊκοί δρόμοι και γειτονιές»




«Λαϊκοί δρόμοι και γειτονιές» ήταν το θέμα της συναυλίας που δόθηκε το βράδυ της Κυριακής στο θέατρο Κρήνης, από την Ορχήστρα «Λαϊκά Χρώματα» του Δήμου Πατρέων.
Η συναυλία στην οποία η είσοδος ήταν ελεύθερη, διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κρήνης, ο «Άγιος Αθανάσιος» και την Ορχήστρα «Λαϊκά Χρώματα» του Δήμου, που δημιουργήθηκε φέτος, με σύνθημα το στίχο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου: «Εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».
Τα «Λαϊκά Χρώματα» ξεκίνησαν μια διαδρομή στις γειτονιές, στις πλατείες, στα σχολεία, σε συλλόγους, αλλά και σε χώρους δουλειάς, με στόχο να έρθει με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.
Η Ορχήστρα φιλοδοξεί να βοηθήσει το λαό της Πάτρας, να ξαναβρεί την αισιοδοξία του, να μάθει να τραγουδά αγαπημένα τραγούδια που μιλάνε στην ψυχή του και μέσα από αυτά, να γνωρίσει τους παλιούς, καταξιωμένους τραγουδοποιούς, αλλά και αξιόλογους νέους.
Στη συναυλία της Κυριακής, ανάμεσα στους πολλούς θεατές, ήταν παρόντες εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, οι Αντιδήμαρχοι, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου και Παναγιώτης Μελάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου