ΠΑΤΡΑ :Ολοι μαζί στα δικά μας έργα ΕΣΠΑ υπό το φως της πανσελήνου



 Απ. Κατσιφάρας: Ελάτε να περπατήσουμε όλοι μαζί στα δικά μας έργα ΕΣΠΑ υπό το φως της πανσελήνου σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων! – Μικρή Περιμετρική Πατρών, Λιμάνι Κατακόλου και Τουρλίδα
 «Μπαίνουμε δημιουργικά και με αισιοδοξία στον τέταρτο χρόνο της δεύτερης θητείας της Περιφερειακής Αρχής και αποφασίσαμε να δείξουμε και να «ανοίξουμε» τα έργα που έχουν δημιουργηθεί ή υλοποιούνται ή προγραμματίζονται, στους πολίτες, σε αυτούς δηλαδή που ανήκουν. Ελάτε όλοι μαζί να περπατήσουμε τα δικά μας έργα ΕΣΠΑ κάτω από το φως της πανσελήνου του Σεπτεμβρίου».
Με αυτό το μήνυμα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας προσκάλεσε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της Δυτικής Ελλάδας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια για τρεις ημέρες, μία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με κεντρικό τίτλο «Στους δρόμους του ΕΣΠΑ με πανσέληνο»!

Τρεις ημέρες 5-6-7 Σεπτεμβρίου, τρεις εκδηλώσεις σε τρία έργα που σηματοδοτούν όλες τις περιόδους του ΕΣΠΑ, τη συνέχειά του, αναδεικνύοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
 «Επιλέξαμε τρία έργα που ουσιαστικά εκφράζουν τη φιλοσοφία της Περιφέρειάς μας. Σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και διεκδικούμε νέα έργα για την περιοχή μας. Το Λιμάνι Κατακόλου, τη Μικρή Περιμετρική Πατρών και την Τουρλίδα (ΟΧΕ)» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα.
Τρία σημεία αναφοράς για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που την ερχόμενη εβδομάδα θα λάβουν «σάρκα και οστά» και θα προσφέρουν στους πολίτες μία υπέροχη και αξέχαστη βραδιά.

«Ο πολίτης της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας, θέλουμε να παραλάβει τα έργα που γίνονται για αυτόν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Να τα ζήσει και να ζήσει μέσα από αυτά. Δεν είναι λόγια, είναι ΕΣΠΑ» σημείωσε ο Απ. Κατσιφάρας και συνέχισε:
«Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε την ερχόμενη εβδομάδα, ουσιαστικά δίνουν το σύνθημα για την αλλαγή στη νοοτροπία, στην κουλτούρα, στη φιλοσοφία των έργων που σχεδιάζει και υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δεν κάνουμε έργα, απλά για να τα κάνουμε. Κάνουμε έργα ουσίας, καλύπτουμε τις ανάγκες που υπάρχουν και δημιουργούμε εκείνες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να γίνει η περιοχή μας εστία προσέλκυσης επενδυτών, τουριστών, επιχειρηματιών και νέων ανθρώπων που θα θέλουν να μείνουν στην πατρίδα τους, στη γειτονιά τους, στην πόλη τους».
Και κατέληξε ο Περιφερειάρχης: «Μέσα από τη σωστή συνεργασία με όλες τις Υπηρεσίες και τους εμπλεκόμενους Φορείς και τους Δήμους, έχουμε σωστά αποτελέσματα και κάνουμε σωστή δουλειά. Όμως αυτός που πρέπει πρώτος από όλους να τα δει, να γίνει κοινωνός, είναι ο πολίτης, για αυτό καλώ όλους να έρθουν και να γνωρίσουν από κοντά τα έργα μας».
Κλείνοντας ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε πως «δουλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για την κοινωνία και τη χώρα μας, όμως δεν σταματάμε», αναφερόμενος συνοπτικά στις πέντε προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:
  • Στρατηγικές Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού και Κατακόλου – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας,
  • Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Πάτρας και Αγρινίου,
  • Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020,
  • Ενίσχυση των ΜμΕ και στις νέες επενδύσεις,
  • Αστικές αναπλάσεις όλων των πόλεων της ΠΔΕ.
Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφέρει και τις πάγιες διεκδικήσεις της Περιφέρειας που είναι η έλευση του φυσικού αερίου, η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος, η Αμβρακία Οδός και η σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα.
Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά τόνισε πως «ο δρόμος της Τουρλίδας διασχίζει ένα μοναδικό οικοσύστημα που όλοι πρέπει να θαυμάσουν. Το οραματιστήκαμε με την ΟΧΕ, το σχεδιάζουμε και θα το υλοποιήσουμε. Πρώτα όμως θέλουμε να το δούμε μαζί και σας προσκαλούμε σε μια μοναδική βραδιά. Θα περπατήσουμε μαζί, θα κάνουμε ποδήλατο και θα έχουμε επίσης κανόε καγιάκ, καθώς και παραδοσιακές βάρκες – γαΐτες».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος επεσήμανε πως «είναι μεγάλη η σημασία του λιμένα Κατακόλου για τον τουρισμό και την οικονομία όχι μόνο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της χώρας. Κεντρικός μας στόχος είναι το λιμάνι και σε συνδυασμό με τα έργα που θα γίνουν όπως έχουν σχεδιαστεί με την ΟΧΕ Κατακόλου – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, θα συμβάλλουν στην αλλαγή και στην ανάπτυξη της Ηλείας».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας δήλωσε πως «όλες αυτές οι εκδηλώσεις ανταποκρίνονται σε ένα τρίπτυχο και περιγράφουν το όραμα που έχει αποτυπωθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο στο 5ετές αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφερειακής Αρχής. Τα έργα αυτά που επιλέχθηκαν για τις εκδηλώσεις είναι συμβολικά, αλλά όχι τα μοναδικά σε αυτή την καθημερινή προσπάθεια που κάνουμε».
Η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου σημείωσε, κλείνοντας πως «γενικότερος στόχος τόσο της Περιφέρειας όσο και της Ειδικής Υπηρεσίας, είναι οι πολίτες να απολαύσουν τα έργα που γίνονται από το ΕΣΠΑ, αφού τελικά είναι αυτοί οι τελικοί δικαιούχοι».
Παρούσες στη συνέντευξη και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου και η προϊσταμένη της Μονάδας Γ’: Οργάνωσης - Υποστήριξης (ΕΥΔΕ/ΕΠ) Ελένη Πουλιάση.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
5 Σεπτεμβρίου 2017
Π.Ε. Αχαΐας – Πάτρα: Περπατάμε τη Μικρή Περιμετρική Πατρών
Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 19.30 (ώρα) στις δύο εισόδους στα Ταμπάχανα και στον κόμβο Κουρτέση. Όλοι μαζί, σύλλογοι, φορείς, πολίτες θα περπατήσουμε το σημαντικό έργο της Μικρής Περιμετρικής Πατρών.
Είναι το έργο που για περισσότερα από 10 χρόνια «βάλτωνε», είναι το έργο που έχει γίνει ανάγκη πλέον της κοινωνίας, είναι το έργο που θα δώσει άλλη πνοή στην Πάτρα, είναι το έργο που επιτέλους μετά από επίπονες προσπάθειες της Περιφέρειας, μέχρι το τέλος του 2017 θα παραδοθεί προς χρήση.
Όταν θα φθάσουμε στο ύψος του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, θα απολαύσουμε (ώρα 20.30) την πανσέληνο υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας) και με την διεύθυνση του Γιώργου Μπουρδόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου