ΠΑΤΡΑ: Πέθανε ο νομικός Παύλος Μαρινάκης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, ο νομικός Παύλος Μαρινάκης.
Ο Παύλος Μαρινάκης είχε αναπτύξει πολιτική δράση και είχε ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση στην Πάτρα, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας. Υπήρξε στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Πάτρας.









«Αποχαιρετούμε τον Παύλο Μαρινάκη ως μια εξέχουσα προσωπικότητα, που τίμησε την πολιτική, τα γράμματα και τη νομική επιστήμη» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Πάτρας και συνεχίζει: «Αγαπημένε μας Παύλο, διάβηκες μια διαδρομή πλημμυρισμένη στο φως, ήσουν πάντα παρών στους αγώνες της πατρίδας, της παράταξης και του λαού. Αν συνοψίσει κανείς την ζωή σου, το καταστάλαγμα θα είναι αρετή και προσφορά. Γι’ αυτό και η απουσία σου για μας είναι σημαντική».


«Ο αγαπητός μου και πληθωρικός Παύλος» γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος και συνεχίζει: «φρόντισε στην μακρά επιστημονική, οικογενειακή, κοινωνική, πολιτική, αντιστασιακή, πολιτιστική και αθλητική διαδρομή του να καταγραφεί ως μια εξέχουσα φυσιογνωμία με πολυσχιδή προσφορά στην κοινωνία»
Συνεχίζοντας ο ίδιος τονίζει ότι: «Προσωπικότητες σαν τον εκλιπόντα σπανίζουν και τίποτα λεκτικά δεν είναι υπερβολή, όταν εξαίρεται η μακρά πολυκύμαντη, αξιοπρεπέστατη και γόνιμη διαδρομή του.

(…) Ως πολιτικός υπηρέτησε το μέτρο, τη σύνεση, τη σύνθεση και τον φιλελευθερισμό με παροιμιώδη συνέπεια και με παράσημο την καθοριστική συμβολή του στην εθνική αντίσταση, κατά του ξένου κατακτητή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου