ΠΑΤΡΑ : Ημερίδα για την Τρίτη Hλικία «Πρόσθεσε Ζωή στα χρόνια σου»



Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναγνωρίζοντας τις σοβαρές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές και σωματικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα άτομα Τρίτης Ηλικίας, την ανάγκη για την κινητοποίηση αυτών προκειμένου να αποφευχθεί η κοινωνική απομόνωση και να διατηρηθεί η συμμετοχή τους στον κοινωνικό ιστό, (σε μια περίοδο που η ομάδα αυτή έχει κατακλυστεί όσο καμία άλλη από τις έντονες οικονομικές συνέπειες της κρίσης) προσπαθεί να σταθεί αρωγός με την ενημέρωση γύρω από σοβαρά ιατρικά και άλλα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής αυτής της ομάδας των πολιτών.


Στα πλαίσια των δράσεων για την στήριξη αυτής της μεγάλης πληθυσμιακής ομάδας και με αφορμή την ημέρα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου) η Π.Δ.Ε συνεργάζεται  με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, περ/κό τμήμα Αχαϊας Ν. Αχαϊας και την Γηριατρική και Γεροντολογική Εταιρεία ΝΔ Ελλάδας  για μια ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο: «Πρόσθεσε Ζωή στα χρόνια σου».

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου και ώρα 5:μμ στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ιατροί και φυσικοθεραπευτές θα ενημερώσουν και θα πραγματοποιήσουν δοκιμασίες αξιολόγησης σε άτομα άνω των 60 ετών για τον έλεγχο της σωματικής και γνωσιακής κατάστασης.

Οι παραβρισκόμενοι θα ψυχαγωγηθούν από καλλιτεχνικές ομάδες των ΚΑΠΗ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου