Επέκταση ποδηλατοδρόμου στην Πάτρα- Ανάγκη για ασφαλή διέλευση

Επιστολή έστειλε η Οικολογική Κίνηση Πάτρας στο Δήμο και τον ΟΛΠΑ, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επέκταση του ποδηλατοδρόμου από την Παπαφλέσσα μέχρι την Κανελλοπούλου.

Στην επιστολή η ΟΙΚΙΠΑ  αναφέρει τα παρακάτω:

«Ενημερωθήκαμε από τα  τοπικά ΜΜΕ για την κατασκευή ποδηλατόδρομου μήκους πέντε χιλιομέτρων, που θα ενώνει τον ήδη υπάρχοντα, από την οδό Παπαφλέσσα έως την Αγυιά.

Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, με εξαίρεση το σχεδιασμό για το τμήμα Όθωνος Αμαλίας όπου έχουμε εύλογη ένσταση.


Γνωρίζετε ότι ο δρόμος αυτός έχει χαρακτηριστεί από τους Ολυμπιακούς αγώνες ακόμα, ως δρόμος γρήγορης διέλευσης από την Πάτρα και  ότι οι ταχύτητες που αναπτύσσονται εκεί, είναι μεγάλες.
Η ανύπαρκτη οδηγική παιδεία πολλών εκ των  συμπολιτών μας, σε συνδυασμό με την έλλειψη αστυνόμευσης (γνωστές οι ελλείψεις της Αστυνομίας σε προσωπικό και μέσα), καθιστά το κομμάτι αυτό του δρόμου εχθρικό για το ποδήλατο.

Ακόμα και αν προφυλάξετε τον ποδηλατόδρομο με κράσπεδο, δεν είναι “αν” θα γίνει ατύχημα αλλά “πότε”.

Θυμόμαστε ότι στην σκέψη της Δημοτικής μας Αρχής ήταν η διέλευση του ποδηλατοδρόμου να γίνει μέσα στην λιμενική ζώνη. Τι άλλαξε;

Κύριοι του ΟΛΠΑ, τρία μέτρα μέσα και δίπλα από τον μαντρότοιχο του Λιμένα για την ασφαλή διέλευση των  ποδηλάτων δεν αποτελεί έλλειμμα ασφάλειας, ούτε εμπόδιο λόγω χώρου. Είναι ασύγκριτη η κίνηση οχημάτων της Όθωνος-Αμαλίας, με αυτή στο ίδιο κομμάτι εντός του λιμένα. Δώστε λόγο να σκέφτεται ο Πατρινός ότι είστε αρωγοί στην ποιότητα ζωής και την ασφάλεια του. Δεκτό και ενός είδους εμπόδιο που δεν θα επιτρέπει στον ποδηλάτη την είσοδο στο υπόλοιπο τμήμα του λιμένα.

Να σταματήσουμε πια το “κάντο έστω και έτσι γιατί θα χάσουμε το κονδύλι” και να σκεφτούμε όλες τις παραμέτρους ενός έργου και την αποδοχή του από τον πολίτη με αίσθημα χαράς και ανακούφισης.

Κύριοι του Δήμου και ΟΛΠΑ, τολμήστε. Κάνετε την διαφορά, δείξτε ότι συνεργάζεστε προς όφελος των πολιτών και την ασφάλεια τους.

Όχι ποδηλατόδρομο στο οδόστρωμα της  Όθωνος-Αμαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου