«Τα Καλαβρυτινά… με το νερό τ’ αθάνατο…»,

 Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, συνεχίζοντας την μακρά της προσπάθεια στην ανάδειξη και διάχυση της λαϊκής  παράδοσης του τόπου μας, έχει την χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσει στην πρώτη παρουσίαση της Βιβλιογραφικής και μουσικής συλλογής με τίτλο:
 «Τα Καλαβρυτινά… με το νερό τ’ αθάνατο…»,
που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο συμπλήρωσης 120 χρόνων από την ίδρυση της και είναι αφιερωμένη «στους Καλαβρυτινούς όπου γης, αλλά  και σε όσους αγαπούν τα Καλάβρυτα με τα χωριά τους, σαν δικό τους τόπο»! 
Στην μοναδική αυτή έκδοση περιέχονται :
Α. Ένα καταπληκτικό βιβλίο( με 240 σελίδες),με πολύτιμα σημεία αναφοράς για τη μνήμη και την ταυτότητα της μουσικής μας παράδοσης.
 Β. Τέσσερα μουσικά  CD, με 52 συνολικά  από  τα γνησιότερα παραδοσιακά τραγούδια των Καλαβρύτων, που καθρεφτίζουν τους αγώνες, τους πόθους, τις χαρούμενές η τις δύσκολες στιγμές του λαού μας όσο και τις στιγμές ηρωισμού και δόξας.


Συντελεστές , που συνέβαλαν στην  πραγμάτωση του αξιοθαύμαστου αυτού  έργου:
στα μέλη τη ς συντακτικής ομάδας,  Δημήτρη Βαρβιτσιώτη, πρόεδρο της  «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» -στον  Δημήτρη Σταθακόπουλο,  Δικηγόρο, μουσικολόγο και ιστορικό ερευνητή, στον Γιώργο Δαλιάνη, μύστη και λάτρη της μουσικής παράδοσης – στον Νίκο Παπακωνσταντόπουλο,  λογοτέχνη και συγγραφέα, καθώς και στην ομάδα του παραδοσιακού τραγουδιού  «Η Ρωμιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου