ΑΘΗΝΑ : Τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους: Αυτοπυροβολήθηκε μπροστά στο κρεβάτι με το νεκρό παιδί του


Πρωτοφανής για τα ελληνικά αστυνομικά χρονικά οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε τη νύχτα της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους. Εν ενεργεία αστυνομικός σκότωσε τη σύζυγο, την πεθερά και τη μόλις 3,5 ετών κόρη του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Είχε προηγηθεί σοβαρός διαπληκτισμός τους που αφορούσε σε οικονομικά - κληρονομικά ζητήματα.
Ο 46χρονος υπηρετούσε επί σειρά ετών στην ασφάλεια του κ. Κώστα Σημίτη και μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, λίγες ώρες πριν από το δολοφονικό του αμόκ είχε συνοδεύσει τον πρώην πρωθυπουργό σε ταξίδι εκτός Αττικής. Ο δράστης και αυτόχειρας είχε προ εξαετίας υποβληθεί σε ψυχομετρικά τεστ και είχε κριθεί ικανός να οπλοφορεί, ενώ χθες, οι προϊστάμενοί του στην υπηρεσία έλεγαν ότι δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή τους κάποια παράξενη συμπεριφορά του 46χρονου.


Σύμφωνα με όσα έγιναν χθες γνωστά, η τραγωδία εκτυλίχθηκε τη νύχτα της Κυριακής. Ο αστυνομικός φέρεται να βρισκόταν σε μόνιμη, το τελευταίο διάστημα, αντιπαράθεση με την πεθερά και τη σύζυγό του για οικονομικό - κληρονομικό θέμα και γι’ αυτόν τον λόγο διαπληκτίστηκε μαζί τους, πιθανότατα στις 2 με 3 μετά τα μεσάνυχτα. Στη διάρκεια του καβγά ο δράστης έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο, ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών και πυροβόλησε αρχικά στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια, έστρεψε το όπλο στη γυναίκα του και την πυροβόλησε στο στήθος, ενώ κατεδίωξε την πεθερά του που προσπάθησε να διαφύγει και την πυροβόλησε δύο φορές. Βρέθηκε νεκρή στο σαλόνι του σπιτιού. Αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο παιδικό δωμάτιο και εκτέλεσε την κόρη του με μια σφαίρα στο κεφάλι. Στην τελευταία πράξη του δράματος, γονάτισε πλάι στο νεκρό παιδί του και αυτοπυροβολήθηκε βάζοντας τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, που ωστόσο μένει να επιβεβαιωθούν από τη νεκροτομή, ο θάνατός του επήλθε μία ώρα μετά τον θάνατο των υπολοίπων τριών μελών της οικογένειάς του.
Εσπασε την πόρτα
Χθες το πρωί, συγγενικό πρόσωπο που θορυβήθηκε από το γεγονός ότι το ανήλικο κορίτσι δεν είχε πάει στο σχολείο, πήγε στο σπίτι της οδό Ευριπίδου και αφού έσπασε την πόρτα του διαμερίσματος ήρθε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα. «Είδαμε τη μητέρα με την κόρη στο σαλόνι. Το μωρό ήταν στο κρεβάτι, στην κρεβατοκάμαρα, και ο πατέρας γονατισμένος στο κρεβάτι μπροστά», δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους που στο μεταξύ είχαν πολιορκήσει το σπίτι της οικογένειας.
Ο 46χρονος αστυνομικός καταγόταν από την Αιτωλοακαρνανία, υπηρετούσε στη Βουλή των Ελλήνων και ήταν επί σειρά ετών αποσπασμένος στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Το Νοέμβριο του 2011 είχε περάσει τα ψυχομετρικά τεστ και είχε κριθεί ικανός να οπλοφορεί, ενώ οι προϊστάμενοι και οι συνάδελφοί του έλεγαν χθες ότι δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό θέμα που να δικαιολογεί την τριπλή δολοφονία της κόρης, της συζύγου και της πεθεράς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου