ΠΑΤΡΑ: "Έφυγε" το πρωί της Τρίτης ο εκδότης της ΓΝΩΜΗΣ Χρήστος Χριστόπουλος

Απεβίωσε σήμερα το πρωί, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας", ο ιδρυτής και εκδότης της  Πατρινής εφημερίδας "Η ΓΝΩΜΗ" ,Χρήστος Χριστόπουλος. Γεννήθηκε το 1942 στην Πάτρα. ¨Ήταν παντρεμένος με τη Ιουλία Σκιαδαρέση-Χριστοπούλου και απέκτησαν τρία παιδιά, τη Γεωργία, το Γιάννη και την Εύη, ενώ ευτύχησε να δει και τέσσερα εγγόνια.

  Το τελευταίο αντίο  την Πέμπτη στις 2 το μέσημερι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.
Ο Χρήστος Ι. Χριστόπουλος, ο αρχαιότερος ιδρυτής και εκδότης της Ελλάδας, έχασε τη μάχη το πρωί της Τρίτης, μετά από σκληρή μάχη που έδινε τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" όπου νοσηλευόταν. Πάλεψε γενναία όλες αυτές τις ημέρες, όπως έκανε και σε όλη τη διαδρομή της ζωής του.
Η θλίψη και ο πόνος είναι μεγάλος για την οικογένεια της "Γνώμης" που χάνει τον "πατέρα" της και τον άνθρωπο που πριν 46 χρόνια, σύστησε την  εβδομαδιαία¨ΓΝΩΜΗ" στο Πατραικό κοινό. Η ΓΝΩΜΗ δημιουργήθηκε στις 14 Αυγούστου 1972  Στις 8 Ιανουαρίου 2002, ο Χρήστος Χριστόπουλος προχώρησε στο επόμενο εκδοτικό βήμα δημιουργώντας και την Πρωινή ΓΝΩΜΗ, την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας, η οποία πριν λίγες μέρες μπήκε στον 17ο χρόνο αδιάλειπτης κυκλοφορίας της. Παρά τα πετυχημένα εκδοτικά βήματα και τη σταθερότητα που διασφάλισε, ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης, εντούτοις προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα, δημιουργώντας και την ενημερωτική ιστοσελίδα gnomip.gr.

Συλλυπητήρια
 Τα θερμά του συλλυπητήριά του για τον θάνατο του ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας «Η Γνώμη» της Πάτρας, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.
«Ενας πραγματικός άνθρωπος του τύπου που έδωσε αγώνες για τη Δημοκρατία και την ελεύθερη πληροφόρηση, έφυγε αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό.
Ο Χρήστος Χριστόπουλος υπήρξε πάντα πρωτοπόρος στην εκδοτική του δραστηριότητα, στοχεύοντας στην πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.
Άνθρωπος με ανησυχίες και δημοκρατικό φρόνημα σε χρόνια σκοτεινά αντιστάθηκε κατά του ανελεύθερου καθεστώτος, ακόμη και με κίνδυνο της προσωπικής του ελευθερίας.
Εκφράζω τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας. 


*Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του εκδότη της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ»  Χρήστου Χριστόπουλου.
Ο Δήμαρχος εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και στους οικείους του.


*Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, εκπροσωπώντας και το Σώμα, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκδότη της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» Χρήστου Χριστόπουλου για το θάνατό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου