ΠΑΤΡΑ : «ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝΙΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ»


Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ – ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ, η πλειοψηφούσα και αυτοδύναμη παράταξη στις αρχαιρεσίες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας στις 14 Δεκεμβρίου 2014, καταγγέλλει στους εργαζόμενους και στα σωματεία της Πάτρας, τις παράνομες, αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές μεθοδεύσεις του ετερόκλητου σχηματισμού προσώπων -και μη αντιστοιχιζόμενου στις πραγματικές εκλογικές δυνάμεις κάθε παράταξης-, τα οποία χθες συνεδρίασαν παράνομα για να συγκροτήσουν τάχα νέο προεδρείο στο Ε.Κ.Π…
Πρόκειται για πρόσωπα που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, συνεπικουρούμενα (ως «τσόντα») από εκλεγμένους του ΣΥΡΙΖΑ-ΣΕΑΜ, καθώς επίσης και δύο αποστάτες - διαγεγραμμένους από την παράταξή μας. 


 Ειδικά σε ότι αφορά τους αποστάτες της παράταξής μας, τονίζουμε ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα λειτουργούν καθαρά καιροσκοπικά και ιδιοτελώς, γνωρίζοντας ότι έχουν «ημερομηνία λήξης» (την ημέρα διεξαγωγής εκλογών), αφού πέρα από τους εαυτούς τους (και ενδεχομένως 2-3 «φίλους» τους) δεν εκπροσωπούν κανέναν από τους δεκάδες εκλεγμένους συντρόφους της παράταξής μας, οι οποίοι επιδεικτικά τους έχουν γυρίσει την πλάτη σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς.
Βλέπετε, την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ όμως ουδείς…
Η χθεσινή συνάντηση μεμονωμένων μελών της Προσωρινής Διοίκησης, πέρα από τον παράνομο, αντιδημοκρατικό και αντικαταστατικό χαρακτήρα της, πέρα από το γεγονός ότι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την απόφαση προσωρινής διαταγής διορισμού προσωρινής διοίκησης, είναι καθόλα δόλια και δεν απηχεί στην πραγματική βούληση του σώματος των εκλεγμένων αντιπροσώπων των σωματείων - μελών του Εργατικού Κέντρου. Ως τέτοια λοιπόν, δεν την αναγνωρίζουμε και δηλώνουμε ότι δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα για εμάς, αφού στοχεύει μόνο στη δημιουργία σύγχυσης.
Καλούμε τους αντιπροσώπους και τα σωματεία μέλη του Ε.Κ.Π να μην «τσιμπάνε» στα διάφορα τεχνάσματα όλων εκείνων που επιθυμούν να μετατρέψουν το τρίτο μεγαλύτερο εργατικό κέντρο της χώρας, σε κομματικό «λάφυρο», μακριά από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, όπως π.χ. το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και άλλες οργανώσεις που πέρασαν με ανάλογο τρόπο και «βοήθεια» στα χέρια του Π.Α.ΜΕ και του ΚΚΕ.
Η ευθύνη για την από εδώ και στο εξής πορεία του Ε.Κ.Π βαρύνει ατομικά τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτόν τον ετερόκλητο και αντιδημοκρατικό σχηματισμό. Εμείς απλά τους προειδοποιούμε και τους καθιστούμε υπεύθυνους για την φθίνουσα πορεία του «Εργατικού Κέντρου Πάτρας».
Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του Κ.Κ.Ε και του Π.Α.ΜΕ για το εργατικό δυναμικό της πόλης μας. Οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ-ΣΕΑΜ απλά…«πλανούνται πλάνην οικτράν» αν πιστεύουν ότι ο «εχθρός» κρύβεται στις δυνάμεις της ΣΥΝ.ΔΕ.ΣΥ. Ας καταλάβουν έστω και τώρα ότι η εργατική τάξη της πόλης μας έχει προοπτική παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας.
Δεν μας αξίζει η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ, δεν μας αξίζει η ΜΙΖΕΡΙΑ, δεν μας αξίζει άλλη ΑΝΕΡΓΙΑ. Το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας δεν είναι δυνατόν να «υποταχθεί» στους σχεδιασμούς του εκλογικού κύκλου της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη, δεν είναι δυνατόν να γίνει προεκλογικό κέντρο του ΚΚΕ σε επερχόμενες Βουλευτικές και Δημοτικές εκλογές, δεν είναι δυνατόν να αποτελεί διαλυτικό «ορμητήριο» αντισυγκετρώσεων εναντίον άλλων ιδεολογικοπολιτικών δυνάμεων της εργασίας.
Θα το βρείτε…στο «αλάτι» σύντροφοι…
Εμείς πορευόμαστε σταθερά, με πλήρη επίγνωση των πράξεων, των παραλείψεων, ενδεχομένως των λανθασμένων επιλογών μας και της ευθύνης απέναντι στο θεσμό.
Είμαστε επίσης ήσυχοι ότι πλέον δρούμε πέρα και πάνω από την ευθύνη που μας αναλογεί.
Ήρθε όμως η ώρα της απόδοσης ευθυνών και σε όλους εκείνους που επιλέγουν πάντοτε τον «εύκολο δρόμο»…να διαπιστώσουν ότι και τα πολιτικά «παιχνίδια» ενίοτε έχουν επιπτώσεις και μάλιστα μη αναστρέψιμες
Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Σταυρούλα Παναγοπούλου – Νικολάου
Πρόεδρος Ε.Κ.Π - Γραμματέας ΣΥΝ.Δ.ΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου