Νίκος Νικολόπουλος: Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, αρκεί να…



ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ - ΑΦΟΡΜΗ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
«Θα παρομοίαζα την σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στην Πάτρα το καλοκαίρι του 2019, με την καλή μέρα που φαίνεται από το πρωί. Νέα πρόσωπα, πεπειραμένοι παράγοντες του αθλητισμού και αντιπροσωπευτικό δείγμα συμμετοχής στην 17 μελή επιτροπή, αποτελούν τη βάση για να επαναλάβει η Πάτρα αντίστοιχες οργανωτικές επιτυχίες του παρελθόντος, έχοντας φυσικά ως παράδειγμα προς αποφυγή τις αντίστοιχες διοργανώσεις (π.χ. Πολιτιστική πρωτεύουσα), που «τραυμάτισαν» το κύρος της πόλης. 

Ελπίζω, λοιπόν, βάσιμα ότι το σχήμα που ανακοινώθηκε, θ’ αποδείξει ότι η διοργάνωση, όντως, ανατέθηκε, σε καλά χέρια. Τα μέλη της Επιτροπής επωμίζονται αναντίρρητα, βαρειά αποστολή, γιατί είναι υποχρεωμένα να λειτουργήσουν σε πλαίσια που υπαγορεύονται από την μνημονιακή οικονομική στενότητα της εποχής. Έχουν, λοιπόν, την υποχρέωση με φρέσκιες ιδέες, ευελιξία και μεράκι να υπερβάλουν εαυτούς για να ανακτήσει η Πάτρα την αθλητική της εξωστρέφεια και να προκύψουν γενικότερα οφέλη για την πόλη.
Όπως σήμερα υποδεχόμαστε με καλή προαίρεση την δημοσιοποίηση της Οργανωτικής Επιτροπής, έτσι και σ’ όλες τις φάσεις της διοργάνωσης θα επικροτούμε τις θετικές πρωτοβουλίες, αλλά και θα ασκούμε κριτική σε κάθε «παρασπονδία», ευχόμενοι, βέβαια, να μην χρειασθεί κάτι τέτοιο.
Κοντολογίς, έχουμε μπροστά μας από την πρώτη μέρα, που επισήμως αναλήφθηκαν καθήκοντα από την Οργανωτική Επιτροπή, έναν καλό οιωνό. Είναι στο χέρι και στον εγωισμό της Πάτρας να φέρει επιτυχώς σε πέρας την σπουδαία αθλητική αποστολή της, ώστε δικαιωματικά στο μέλλον ν’ αναλάβει κι άλλες ανάλογες και μεγαλύτερες διοργανώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου