ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Δήλωση Περιφερειάρχη για τη γέφυρα ΠλάκαςΟ Περιφερειάρχης απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις διαδικασίες αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας.

«Εμείς μέσα από μια προγραμματική σύμβαση, αυτά που αναλάβαμε - και θεωρώ ότι ήταν και τα πιο δύσκολα στην αναστήλωση του γεφυριού - τα ολοκληρώσαμε. Σώσαμε τα δύο βάθρα και πλέον το γεφύρι δεν κινδυνεύει να πέσει. Αν δεν είχε γίνει αυτό  τον Οκτώβριο, θα είχε πέσει κι  αυτό το κομμάτι  της δυτικής πλευράς. Αυτά σιγουρεύτηκαν. Μας βοήθησε η εταιρεία ΤΕΡΝΑ και έγιναν  εργασίες ύψους περίπου 1 εκ ευρώ, τα οποία όμως τα περισσότερα ήταν δωρεές. Αυτό είναι μεγάλο πράγμα»


Όπως πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, στην προγραμματική σύμβαση συμμετείχαν τοπικοί παράγοντες και το Υπουργείο Πολιτισμού, κάνοντας ειδική αναφορά στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Ιωαννίνων του Υπουργείου .

«Εμείς – συνέχισε- τελειώσαμε και τώρα τη διαδικασία την έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών. Δεν σας κρύβω ότι ως εκπρόσωπος της ομάδας ο κ. Σμύρης ήταν την προηγούμενη Παρασκευή με τον κ. Αλ. Λάμπρου (από το ΤΕΕ Ηπείρου) στην Αθήνα. Και εκεί ζητάνε τη συνδρομή του (Γ. Σμύρη). Από εμάς θα υπάρχει. Αλλά ξέρετε αν δεν σπάσεις αυγά, δεν τρως ομελέτα. Εμείς τρέχαμε για να καλύψουμε αυτά που αναλάβαμε και πολλές φορές δεν είχαμε από αυτούς που έπρεπε τα απαραίτητα στοιχεία  για να προχωρήσουμε. Κάναμε αγώνα μεγάλο σε χρόνο ρεκόρ των 1,5-2 μηνών κάθε φορά για  να λύνουμε τα θέματα, και να φτάσαμε εδώ.

Έχω πει στον κ. Σμύρη γιατί εκπροσωπεί όλους τους τοπικούς παράγοντες (ΤΕΕ, Περιφέρεια, Δήμος Κ. Τζουμέρκων, Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων) ότι μπορεί να τεθεί στη διάθεσή τους για να προχωρήσουν πιο γρήγορα τα πράγματα. Μάλιστα, θέλω να δώσω και μια λεπτομέρεια.  Ο κ. Σμύρης με ομάδα από το Πολυτεχνείο το περασμένο Σαββατοκύριακο και δούλευαν επί τόπου στο γεφύρι για να τελειώσουν την αρχιτεκτονική μελέτη. Καταλαβαίνετε ότι ‘αρτηριοσκλήρωση’ που υπάρχει πολλές φορές κεντρικά δημιουργεί θέματα. Εμείς εδώ το έχουμε όνειρο ότι όλοι μαζί θέλουμε να ξαναγίνει το γεφύρι, γι’ αυτό βοηθάμε. Το ελληνικό κράτος έχει πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσει στα επίπεδα που έχουν οι περιφερειακές και οι τοπικές αρχές, και πως βλέπουν κάποια θέματα στον τόπο τους».

Τριπλή παρουσία της Περιφέρειας σε Διεθνείς Εκθέσεις

Με τη συμμετοχή της σε τρεις στοχευμένες διεθνείς εκθέσεις συνέχισε η Περιφέρεια Ηπείρου το πρόγραμμα συνδυασμένης –προβολής του τουρισμού και των τοπικών της προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη εβδομάδα συμμετείχε:

Ø  Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ
Ø  Στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Reisen που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Αμβούργο της Γερμανίας. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση, στην οποία προβλήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για δραστηριότητες στη φύση τόσο σε ορεινές όσο και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Η  συγκεκριμένη αγορά κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική διότι εκεί συγκεντρώνεται κοινό με πολύ υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα με έντονο ενδιαφέρον για εναλλακτικές δραστηριότητες.
Ø  Στην διεθνή έκθεση Fruit Logistica 2018 στο Βερολίνο. Σε αυτή  συμμετείχαν παραγωγοί κυρίως από την περιοχή της Άρτας. «Το αποτέλεσμα της συμμετοχής ήταν καταπληκτικό», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολύ καλές προσδοκίες για τους Ηπειρώτες παραγωγούς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου